MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το «Inside Llewyn Davis» ψηφίστηκε καλύτερη ταινία από τους Κριτικούς Κινηματογράφου

Η ταινία «Inside Llewyn Davis» ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Εθνική Εταιρία των Κριτικών Κινηματογράφου (National Society of Film Critics). Ως καλύτερη ξένη ταινία επέλεξαν τη “Ζωή της Αντέλ”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το «Inside Llewyn Davis» είναι μια ταινία των αδελφών Joel and Ethan Coen για έναν τραγουδιστή της φολκ των αρχών της δεκαετίας του 1960, με τον Oscar Isaac να αναδεικνύεται ως καλύτερος ηθοποιός και τους δύο αδελφούς να μοιράζονται τη διάκριση του καλύτερου σκηνοθέτη.

H Cate Blanchett (στο Blue Jasmine του Woody Allen) διακρίθηκε ως καλύτερη ηθοποιός, ερμηνεύοντας την προβληματική σύζυγο ενός χρηματιστή απατεώνα. Η διάκριση του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Jennifer Lawrence για την ταινία “American Hustle” (“Οδηγός Διαπλοκής”) που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970, ενώ ο James Franco κέρδισε τη διάκριση του δεύτερου καλύτερου ρόλου για το ρόλο ενός γκάνγκστερ λαθρέμπορου ναρκωτικών που υποδύεται στην ταινία “Spring Breakers”.

Για καλύτερο σενάριο βραβεύτηκε η ταινία “Πριν τα Μεσάνυχτα” (Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke) που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Ως καλύτερη ταινία που δεν είναι μυθοπλασία ισοβάθμισαν οι ταινίες “The Act of Killing” (του Joshua Oppenheimer) και το  “At Berkeley” (του Frederick Wiseman).  Καλύτερη πειραματική ταινία επιλέχθηκε ο Leviathan (των Lucien Castaing-Taylor και Véréna Paravel).

Η Εθνική Εταιρία των Κριτικών Κινηματογράφου αποτελείται από 56 διακεκριμένους κριτικούς κινηματογράφου σε εφημερίδες, περιοδικά και άλλα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα,

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b