MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Harry Potter θα ανέβει και στο θέατρο

Αφού έγινε best seller, σάρωσε στο Box Office, ο αγαπημένος μάγος των μικρών παιδιών Harry Potter τώρα θα ανέβει και στο θεατρικό σανίδι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η συγγραφέας της διάσημης σειράς μυθιστορημάτων J.K. Rowling ανακοίνωσε ότι θα είναι συμπαραγωγός σε ένα θεατρικό έργο, που θα κάνει πρεμιέρα στην Αγγλία και θα αφηγείται την ζωή ενός νεαρού αγοριού πριν αυτό γνωρίσει τους φίλους και τους καθηγητές του στην σχολή μαγείας στο Hogwarts.

Σύμφωνα με την περίληψη του έργου, το νέο αυτό έργο, το οποίο θα δημιουργηθεί για το αγγλικό θέατρο, θα εξερευνήσει την μέχρι τώρα ανείπωτη ιστορία του Harry Potter στα πρώτα του χρόνια σαν ορφανό και απόκληρο παιδάκι. Θα είναι δηλαδή ένα prequel των όσων εξιστορούν τα βιβλία της Rowling. Το νέο θεατρικό έργο θα περιέχει μερικούς από τους αγαπημένους χαρακτήρες των βιβλίων του Harry Potter. 

Ακόμα δεν έχει κατονομαστεί ο συγγραφέας που θα αναλάβει το εγχείρημα του θεατρικού έργου. Πάντως, η Rowling δεν θα το υπογράφει. 

“Με τα χρόνια, έχω δεχθεί αμέτρητες προσεγγίσεις για να μετατρέψω το Harry Potter σε θεατρική παραγωγή, αλλά το όραμα των Sonia και Colin” 

(Sonia Friedman και Colin Callender- θεατρικοί παραγωγοί) “ήταν το μόνο που είχε κάποιο νόημα για μένα” δήλωσε η διάσημη συγγραφέας. 

Ο Colin Callendar, πρώην πρόεδρος της HBO Films (η ΗΒΟ, μεταξύ άλλων, κάνει και το Game of Thrones) έχει πλέον πολύ δυναμική παρουσία στον θεατρικό χώρο.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Θέατρο ξανά, μαζί, παντού» με το ΚΘΒΕ και τις γιορτές: Το εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων
Εκδηλώσεις
Στέγη: Β’ φάση προπώλησης με Tilda Swinton, Λάνθιμο και τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της σεζόν
Αφιέρωμα
Παραστάσεις για όλη την οικογένεια
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Art & Culture
Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Art & Culture
Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Art & Culture
Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Art & Culture
Για τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, η τρίτη ηλικία έχει άγχη που δεν έχουμε δει ποτέ σοβαρά
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας