MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις Πολιτιστικές Απόπειρες

Οι Πολιτιστικές Απόπειρες διοργανώνουν από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου, ποικίλες εκδηλώσεις και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με ξεχωριστό τρόπο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή (17:00 – 22:00) και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 22:00, λειτουργεί το χριστουγεννιάτικο παζάρι από φίλους και μέλη του συλλόγου με αποκλειστικά χειροποίητες δημιουργίες. Κάντε χριστουγεννιάτικα δωράκια για την οικογένειά σας και τους φίλους σας σε πολύ οικονομικές τιμές που ξεκινούν από 0,50 λεπτά του ευρώ. Χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, αξεσουάρ, γλυκά, μαρμελάδες, ντεκουπάζ, κηραλοιφές κλπ έξυπνα και χρηστικά δωράκια, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τα μέλη για την ενίσχυση του συλλόγου, είναι όλα όσα μπορείτε να βρείτε στο bazaar.

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 21:30: 
Η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλει την ταινία “ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΡΟΦΟΥ” Les Femmes du 6eme Etage.
Σε μια αριστοκρατική πολυκατοικία του Παρισιού κατοικούν οι ευκατάστατες οικογένειες της υψηλής κοινωνίας, ενώ ο τελευταίος όροφος διατίθεται για τις στεγαστικές ανάγκες του υπηρετικού προσωπικού αυτών. Έτσι, γνωρίζουμε την οικογένεια του Ζαν-Λουί και της Σουζάν που αναγκάζονται να προσλάβουν νέα οικιακή βοηθό, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση της παλιάς. Και δεν αργούν να τη βρουν στο πρόσωπο της όμορφης Μαρίας μιας από τις πολλές Ισπανίδες που μετακόμισαν στην πόλη αναζητώντας δουλειά και μια καλύτερη τύχη. Μέσω της δυναμικής κοπέλας, το αφεντικό Ζαν-Λουί ανακαλύπτει στο ρετιρέ της πολυκατοικίας του μια άγνωστη σ’ αυτόν ζωντάνια, προερχόμενη από ένα τσούρμο φωνακλάδων μα καλόκαρδων Ισπανίδων υπηρετριών. Η διαφορά των δύο κόσμων είναι μεν μεγάλη αλλά όχι αγεφύρωτη, με τον πλούσιο και συντηρητικό χρηματιστή να ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα της ζωής σε μία αρκετά προχωρημένη για «αλλαγές» ηλικία.
Γαλλία του 1960. Οι καθώς πρέπει οικογένειες του Παρισιού διαθέτουν απαραιτήτως υπηρετικό προσωπικό, καθ’ ότι οι κυρίες είναι πλήρως απασχολημένες με το μπριτζ και τις λοιπές καθημερινές τους κοινωνικές υποχρεώσεις. Τι γίνεται όταν τα αφεντικά ανακατεύονται στη ζωή του υπηρετικού προσωπικού και το ανάποδο; Η ταινία πρόκειται όντως για κωμωδία, μια πολύ έξυπνη και προσεγμένη κωμωδία με πολύ πιο βαθιά κοινωνικά μηνύματα. Παρακολουθούμε την ταξική συνείδηση εκείνης της εποχής, κάνοντας άθελά μας τους συνειρμούς για μια κοινωνία που στον πυρήνα της δεν έχει στην ουσία αλλάξει στο παραμικρό, τουλάχιστον ως προς το καλύτερο. Η πιο ανάλαφρη ματιά όμως του σκηνοθέτη είναι γεμάτη αγάπη και όχι εμπαιγμό ως προς το πρόσωπο των ανθρώπων που βρίσκονται την εκάστοτε περίοδο σε δυσμενέστερη οικονομική και κοινωνική θέση. Και το γέλιο έρχεται αβίαστα. Πρόκειται για μια κωμωδία ηθών και (γιατί όχι;) εθίμων όπου δύο κόσμοι, δύο τάξεις και δύο πολιτισμοί έρχονται αντιμέτωποι, συνδιαλέγονται, ανταλλάσσουν εμπειρίες και έτσι γίνονται πιο πλούσιοι. Η προβολή γίνεται στο Cine Αλίκη.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Μουσική Jazz με τον Γιώργο Κατσάνο

Κυριακή 15 Δεκέμβρη στις 12:00 π.μ.
Παιδικό θέατρο με τους Lost Circus οι οποίοι παρουσιάζουν παραμύθια, θρύλους και ιστορίες με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από περίεργα και σπάνια μουσικά όργανα. Ταξιδέψτε μαζί μας σε κόσμους φανταστικούς υπό τους ήχους του kantele, του strumstick, του yukulele και άλλων μουσικών οργάνων που θα σας μαγέψουν, και αφεθείτε στο μυστήριο του παραμυθιού δίχως λόγια.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ–ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ
Λ. Μαραθώνος 26, Νέα Μάκρη 19005
Τηλέφωνο: 22940 98500

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b