MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Οι Δαιμονισμένοι του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Σύγχρονο θέατρο (trailer)

«ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ» του Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκι από την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο. Η παράσταση συνεχίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο από το Σάββατο 22 Μαρτίου για 8 παραστάσεις (κάθε Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.) μέχρι την Κυριακή 13 Απριλίου.

Μαρίνα Πυλαρινού

Σε μια μικρή πόλη, μια παρέα νεαρών ανδρών συγκεντρώνεται γύρω από τον διανοούμενο πρώην δάσκαλό της κι ονειρεύεται ν’ αλλάξει τον κόσμο. Μόνο η καταστροφή του παλιού κόσμου, του βουτηγμένου στη διαφθορά και την ακολασία, μπορεί να σημάνει μια ελπίδα για την αποπροσανατολισμένη τους γενιά. Με τη συμβολή ενός «Σωτήρα», η αγωνιστική ορμή της ομάδας θα παρασύρει στην καταστροφή όσους αθώους γρήγορα πίστεψαν στο όραμα μιας καλύτερης ζωής. Δώδεκα άνθρωποι παλεύουν για την εξουσία αλλά και τη σωτηρία του μυαλού τους. Όταν τα αισθήματα χαθούν κι η απελπισία επικρατήσει, τα όπλα θα δώσουν τη λύση.

Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014 το Σύγχρονο Θέατρο και η Εταιρεία Θεάτρου έχει προγραμματίσει δύο έκτακτες παραστάσεις του έργου «ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ» του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι.

Εορταστική προσφορά για ανέργους η παροχή 50 δωρεάν εισιτηρίων για κάθε μία από τις δύο έκτακτες παραστάσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κράτηση θέσεων μετά από επικοινωνία με το θέατρο και επίδειξη της κάρτας ανεργίας στο ταμείο του θεάτρου.

Ο Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκι, το 1872, ως ευαίσθητος παρατηρητής και μετέχων στις ιδέες του ένοπλου πολιτικού αγώνα που τότε ανθούν και εκφράζονται από τις τρομοκρατικές ενέργειες κάποιων μικρών ομάδων, γράφει το πολιτικό μυθιστόρημα «Οι Δαιμονισμένοι». Ο Σταύρος Τσακίρης με ένα μεγάλο θίασο σημαντικών ηθοποιών έρχεται να κάνει μια νέα ανάγνωση του ντοστογιεφσκικού αριστουργήματος, σήμερα, σε μια εποχή που ίσως σημαίνει και το τέλος της «αυθεντίας».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Δήμητρα Πετροπούλου
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά
Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δήμητρα Χατούπη, Αλέξανδρος Σταύρου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κερασία Σαμαρά, Βίκυ Μαραγκάκη, Δημήτρης Μαύρος, Αλμπέρτο Φάις, Σταύρος Καραγιάννης, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Στάθης Μαντζώρος, Έφη Ρευματά και ο Κώστας Καστανάς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκι
Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης


Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Αλέξανδρος Σταύρου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κερασία Σαμαρά, Βίκυ Μαραγκάκη, Δημήτρης Μαύρος, Αλμπέρτο Φάις, Σταύρος Καραγιάννης, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Στάθης Μαντζώρος, Έφη Ρευματά και ο Κώστας Καστανάς

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b