MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αυτή είναι η 17χρονη συγγραφέας-φαινόμενο που έγινε θέμα στο TIME και το BBC

Η Beth Reeks στην καθημερινότητά της είναι ένα 17χρονο κορίτσι σαν όλα τ’ άλλα. Με τη διαφορά ότι είναι ήδη πετυχημένη συγγραφέας και έχει υπογράψει συμβόλαιο για τρία βιβλία, με μεγάλο αμερικανικό εκδοτικό οίκο!”Ξεκινώντας να γράφω, σκεφτόμουν πως ήθελα να διαβάσω κάτι χωρίς βαμπίρ, λυκανθρώπους και έκπτωτους αγγέλους”, ανέφερε σε συνέντευξή της στο BBC η συγγραφέας, αναφερόμενη εμμέσως στις μόδες που ξεκίνησε το Twilight. “Ήθελα να διαβάσω κάτι για σχολικούς έρωτες. Το κοινό στο οποίο στοχεύω, είναι έφηβοι σαν εμένα”…από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Αυτό που προέκυψε, ήταν το online βιβλίο της με τίτλο “Φίλα με” (The Kissing Booth) και με θέμα έναν νεανικό έρωτα. Το “Φίλα με” ξεπέρασε τις 19 εκατομμύρια αναγνώσεις στο Wattpad, τη δημοφιλή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όπου το δημοσίευσε, κι έτσι έγινε ο πιο πολυδιαβασμένος και πολυσχολιασμένος εφηβικός τίτλος στο site, με 40.000 σχόλια. Κέρδισε επιπλέον και το Watty Award της ιστοσελίδας, στην κατηγορία Most Popular Teen Fiction. Επόμενο ήταν το βιβλίο και η δημιουργός του (που υπογράφει ως Beth Reekles) να βρουν άνετα το δρόμο για τα ράφια των πραγματικών βιβλιοπωλείων. Πλέον η Reekles έχει συμβόλαιο για τρία βιβλία με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Random House, ενώ οι προσκλήσεις από μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τους δώσει συνέντευξη, πέφτουν “βροχή”.

reekles3Τo περιοδικό TIME συμπεριέλαβε την Beth στους 15 πιο επιδραστικούς εφήβους για το 2013, δίπλα σε ονόματα όπως οι pop stars Justin Bieber και Lorde, οι ηθοποιοί Chloe Moretz και Hailee Steinfeld, η κόρη του αμερικανού προέδρου, Malia Obama, αλλά και η Malala Yousafzai, που έγινε σύμβολο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από Ταλιμπάν.

Κατά τα άλλα, η Beth είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι της ηλικίας της, που ζει στη Βόρεια Ουαλία. Μελετάει φυσική, μαθηματικά, γαλλικά και ισπανικά, και ελπίζει να σπουδάσει φυσική και στο πανεπιστήμιο.

“”Μου αρέσει να γράφω. Με πάθος. Είναι κάτι που με ευχαριστεί και μου βγαίνει εύκολα. Έχω γράψει πάμπολλες ιστορίες αλλά μόνο τρεις είναι στο Wattpad. Το The Kissing Booth, από την στιγμή που εκδόθηκε, δεν υπάρχει πια online, παρά μόνο κάποια ενδεικτικά αποσπάσματα”, μας ενημερώνει η Beth, που εκτός από την συγγραφή, αγαπάει και την ανάγνωση:

reekles4“Αγαπημένοι μου συγγραφείς είναι η Sarah Dessen και ο John Green. Από βιβλία, το The Perks Of Being A Wallflower, το House of Night, το Hunger Games, και η σειρά Percy Jackson. Και φυσικά τα Harry Potter!”, γράφει η ίδια στο Facebook.

Όσον αφορά στα γενικότερα ενδιαφέροντά της από την ποπ κουλτούρα, η Beth δηλώνει fan των Dr. Who (Whovian), Harry Potter (Potterhead), και Sherlock Holmes, ενώ είναι και μέλος των Nerdfighters, μιας online κοινότητας νέων που τους αρέσει να συνδιαλέγονται με αντικείμενο τις τέχνες, τα νέα μέσα, και τις επιστήμες. Ακολουθεί επίσης πιστά τις παραγωγές “Starkid”, που είναι μοντέρνες θεατρικές παραγωγές-μιούζικαλ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που σημειώνουν τεράστια επιτυχία.

Και επειδή το κοινό της είναι κυρίως νεανικό, άρα “χωμένο” στις νέες τεχνολογίες, η νουβέλα της με τίτλο “Totally Amp’d”, εκτός από το Wattpad, διατίθεται για free downloading και στο Apple App Store, σε μορφή επεισοδίων! Στα extra features περιλαμβάνεται και δυνατότητα για τον χρήστη να φτιάξει τη δική του μουσική, καθώς ήρωες της νουβέλας είναι τα μέλη ενός νεανικού μουσικού συγκροτήματος.

Με την Beth σε δημιουργικό οίστρο, και με τις συζητήσεις προκειμένου το “Φίλα με” να γίνει ταινία να είναι σε εξέλιξη, η νεαρή Ουαλή συγγραφέας δίκαια θεωρείται “next big thing”, αν και η ίδια δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει την επιτυχία της. Δεν έχει καν αποφασίσει αν θέλει να γίνει συγγραφέας κατ’ επάγγελμα: “Όλα συνέβησαν καταιγιστικά. Προσπαθώ να τα ισορροπήσω με το σχολείο“, λέει. “Η συγγραφή δεν είναι πρόβλημα, γιατί μου αρέσει, με βοηθάει να χαλαρώνω. Αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο”…

Στην Ελλάδα το “Φίλα με” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσετε το βιβλίο “Φίλα με”

reekles7
 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b