MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με λογισμό και μ’όνειρο: Ο Γιάννης Μαρκόπουλος από το Ηρώδειο στην Κρήτη

Μετά τη μαγευτική βραδιά στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα ταξιδεύσει στη γενέτειρά του, την Κρήτη, για να παρουσιάσει την υπέροχη συναυλία «Με λογισμό και μ’όνειρο» , προσφέροντας ένα μουσικό πανόραμα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα έργα του σε μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας –σύμφωνα και με τον τίτλο- «το λογισμό» και «τ’όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή.
Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι:
– ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια.
– η Νατάσα Μποφίλιου σε ειδική συμμετοχή στην πρώτη συνεργασία τους
– ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι
– ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με το συνθέτη
– η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει παγκόσμια συμφωνικά έργα του συνθέτη και θα αποδώσει τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους.

Όλοι οι ερμηνευτές, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό, τρόπο θα αποδώσει το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων τραγουδιών που συνέθεσε ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος. Από τα περίφημα , «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ως τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τον «Πειρασμό», την « Ελλάδα (Λένγκω)», τη « Φάμπρικα»., τους «Οχτρούς», « Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», « Τα λόγια και τα χρόνια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», «Τον Στράτη τον θαλασσινό »., το « Όχι δεν πρέπει» , «Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι » το »Πέρα από τη θάλασσα » κ.α. Σημειώνεται ότι ο ύμνος που έγραψε ο συνθέτης « Κρήτη μου όμορφο νησί» για την ιδιαίτερη πατρίδα του θα αποδοθεί στην αρχή της συναυλίας από τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Ηρακλείου.

Το μοναδικό σύνολο των παραπάνω ερμηνευτών συμπληρώνουν: η Σύλβια Κουτρούλη, στον αρχαίο αυλό Νέι, η 20μελής Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία (όπου συμμετέχουν και σολίστες μουσικοί του Ηρακλείου), η Χορωδία Δήμου Ηρακλείου, το Χορωδιακό Σύνολο Δήμου Ιεράπετρας, ο Ψάλτης Ιωάννης Δαμαρλάκης και το Βυζαντικό Χορωδιακό Σύνολο Αγίου Μηνά.

Ώρα έναρξης συναυλίας: 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: 25 € (VIP – Αρένα), 20€ (Ανατολική, Δυτική Κερκίδα), 15€ (Νότια Κερκίδα) και 10 € (Φοιτητικό – Ανέργων)

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b