MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Tοkyo Ballet: Η Ωραία Κοιμωμένη στο Μέγαρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τα Μπαλέτα του Τόκυο, μία από τις διασημότερες και διακεκριμένες ομάδες χορού παγκοσμίως έρχεται το Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορταστικού γκαλά χορού «Χριστούγεννα με τη Συλβί», που φέρνει στην Αθήνα τη διάσημη χορεύτρια Sylvie Guillem. Από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σε 6 απογευματινές παραστάσεις που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, οι 95 χορευτές και χορεύτριες του Tokyo Ballet θα παρουσιάσουν το διάσημο και πολυαγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Βασισμένο στο ευρέως γνωστό παραμύθι του Perrault, το μπαλέτο «Η Ωραία Κοιμωμένη», δημιουργήθηκε το 1890, και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κλασικού χορού, ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά κυρίως ως η πιο επιτυχημένη δημιουργία που συνέθεσε ποτέ ο Tchaikovsky.

Τα «Μπαλέτα του Τόκυο» που φέτος γιορτάζουν την 50η επέτειο από την ίδρυσή τους, είναι μία από τις κορυφαίες, διασημότερες και πλέον διακεκριμένες ομάδες χορού παγκοσμίως. Φημίζονται για το υψηλότατο επίπεδό τους, τις συνεργασίες κορυφής με φημισμένους χορογράφους και σολίστες και το ευρύτατο ρεπερτόριό τους, τόσο με ανατολικά όσο και δυτικά έργα όλων των εποχών, έργα κλασικού μπαλέτου, νεοκλασικά, αλλά και αριστουργήματα της σύγχρονης διεθνής χορευτικής σκηνής. Μετρούν 30 διεθνείς περιοδείες σε 150 πόλεις 40 χωρών, περισσότερες από 700 παραστάσεις, ενώ έχουν παίξει στα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά θέατρα του κόσμου, όπως τα Μπολσόι, Μαρίνσκι, Μετροπόλιταν Όπερα, Θέατρο Κολόν, Σκάλα του Μιλάνου, Όπερες Βιέννης και Βερολίνου.

Έχουν τιμηθεί με κορυφαία βραβεία (Tchaikovsky Memorial το 1996 από το τότε Σοβιετικό Υπουργείο Πολιτισμού, Εθνικό Βραβείο το 2002 στην Κίνα, Asahi Performing Arts το 2007) αλλά οι σπουδαιότεροι έπαινοι που έχουν αποσπάσει, παραμένουν ίσως τα άκρως κολακευτικά λόγια των καλλιτεχνικών διευθυντών των Μπολσόι και του Μαρίνσκι: «ταπεινά θα πρέπει να μάθουμε από το Μπαλέτο του Τόκυο!»

Sleeping Beaty 6
Λίγα λόγια για την “Ωραία Κοιμωμένη”

Ένα μοναδικό έργο τόσο για την μεγάλη γκάμα μουσικής και τον μεγάλο αριθμό των χαρακτήρων, όσο και για τα πλούσια σκηνικά, τα κοστούμια και τη φαντασμαγορική χορογραφία. Η παραμυθένια πλοκή του έργου ενσωματώνει μια συγκινητική ιστορία γεμάτη περιπέτεια και κινδύνους που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη μεγάλη δύναμη της αγάπης. Η πρεμιέρα έγινε αρχικά στο θέατρο Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης σε χορογραφία Μάριους Πετιπά στις 15 Ιανουαρίου του 1890 ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 1899, ακολούθησε η πρεμιέρα του στα Μπολσόι της Μόσχας.

Η ιστορία ξεκινάει από την γέννηση της πριγκίπισσας Aurora, εξελίσσεται με τον περίφημο μακρύ ύπνο της – διάρκειας 100 ετών – και ολοκληρώνεται με τον ευτυχισμένο γάμο της με τον πρίγκιπα, μέσα σε ένα ονειρεμένο σκηνικό πλούτο που καθηλώνει τον θεατή και μια μαγευτική χορογραφία, ερμηνευμένη ιδανικά από το κορυφαίο Tokyo Ballet.

Χορογραφία: Marius Petipa
Αναθεωρημένη χορογραφία: Munetaka Iida
Μουσική : Pyotr I. Tchaikovsky
Χορεύουν: Mizuka Ueno, Dan Tsukamoto, Tokyo Ballet
Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: 25 – 30 Δεκεμβρίου | 16:00

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
– Από τις 19 έως και τις 23 Δεκεμβρίου, η Sylvie Guillem θα παρουσιάζει μαζί με τον Akram Khan την παράσταση «Sacred Monsters».
– Από τις 25 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, η Sylvie Guillem θα παρουσιάσει μαζί με το Tokyo Ballet το «Μαργαρίτα και Αρμάνδος».
– Μετά τις παραστάσεις του «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» παρουσιάζεται το «Etudes» από το Tokyo Ballet.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Ταμεία Μεγάρου Μουσικής, στα Public και στην Ομήρου 8
Αγορά μέσω internet στο: www.megaron.gr
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 7282333
Πληροφορίες: 210 7258510

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Mizuka Ueno, Dan Tsukamoto, Tokyo Ballet

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
«Βάκχες» του Javor Gardev: Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση με τους Tiger Lillies
ΘΕΑΤΡΟ
Το “As If” τιμά τον Tennessee Williams στο Studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Stand-upάντεχα με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο, στο Θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Lee Miller in Hitler’s Bathtub: Η μουσική παράσταση των Γιαν Λάουερς και Μάαρτεν Σέχερς στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
The Shadows, της Afsaneh Mahian στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία