MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Νότης Μαυρουδής τα “χώνει” στο ΛεΠα γιατί αποφάσισε να κατέβει Δήμαρχος

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Πανταζή σχετικά με την επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά και να κατέβει για δήμαρχος Βουλιαγμένης προκάλεσε την αντίδραση του Νότη Μαυρουδή, ο οποίος σχολίασε ποικιλοτρόπως την απόφαση του λαϊκού τραγουδιστή, στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

“Σκέφτομαι να ασχοληθώ με τα κοινά. Θέλω να κατέβω για Δήμαρχος Βουλιαγμένης ως ανεξάρτητος. Θέλω να ασχοληθώ με τη νεολαία, να δώσω νέες θέσεις εργασίας και να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας, που είναι πανέμορφος. Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω στη Βούλα ένα αθλητικό κέντρο, όπου κάνουμε πάρα πολλά πράγματα” είχε δηλώσει στην Τατιάνα Στεφανίδου ο Λε Πα. 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Λευτέρη Πανταζή στάθηκε αφορμή για το Σχολιάκι 81 -όπως χαρακτηρίζει τα “άρθρα” στο προφίλ του ο Νότης Μαυρουδής- που έχει τίτλο “Πανταζής ή πάντα ζεις” και αφορά την απόφαση του Λευτέρη Πανταζή να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιτυχημένος κιθαρίστας, μουσικοσυνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός, σχολιάζει την επικαιρότητα μέσω του facebook. Στο κείμενο του, ο Νότης Μαυρουδής έκανε λόγο τόσο για την “εποχή του μαύρου χρήματος και της ποικιλόμορφης κατρακύλας”, ενώ κυρίως σατίρισε την απόφαση του λαϊκού αοιδού, που ακολουθεί το παράδειγμα πολλών -του είδους του- συναδέλφων, τώρα που όπως λέει χαρακτηριστικά, “έφτασε πριν από την ολοκληρωτική του δύση.”

Διαβάστε το σχόλιο του Νότη Μαυρουδή ολόκληρο:

“Πανταζής ή πάντα ζεις…

Θα μου πεις, πού πάω και τα βρίσκω… Ε, να, το βρήκα μπροστά μου και δεν μπορώ να το κρατήσω μέσα μου γιατί θα σκάσω!
Ο περίφημος αοιδός Λευτέρης Πανταζής σκέφτεται τώρα να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Βούλας-Βουλιαγμένης κλπ. Να πολιτευτεί ο άνθρωπος. Κοινώς, από τον… Πολιτισμό, να κάνει το βήμα προς την Πολιτική! Ναι, βέβαια, ασφαλώς, οπωσδήποτε, δίχως άλλο, καμία αντίρρηση, σίγουρα… Ένας άλλος αστέρας τού μεσονυκτίου, σκέφτεται τη μεταπήδηση στην τέχνη τής πολιτικής. Ο αειθαλής αστέρας λοιπόν, ως φαίνεται, είδε πως πολλά από τα πολιτικά πρόσωπα της Βουλής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν έχουν κάτι παραπάνω από εκείνον. Είναι η ευκαιρία, σκέφτηκε. Όλα υποβαθμισμένα. Ανάμεσα σε τόσους και τόσες, γιατί όχι κι εγώ;

lepa-frangelicoΟ αστέρας είναι, επί χρόνια πολλά, προβεβλημένο πρόσωπο στην τραγουδιστική μπίζνα, έχει φάει την τηλοψία με το κουτάλι, έχει βγάλει χρήμα, έχει επενδύσει χρήμα, είναι ένα με την πιάτσα τού τραγουδιού της νυχτερινής πίστας, που σημαίνει πως οι γνωριμίες και οι δημόσιες σχέσεις που διατηρεί, του δίνουν την ευκαιρία να κατέχει έναν ευρύτατο κατάλογο δημοφιλών προσώπων που μπορούν με τον κατάλληλο τρόπο, την κατάλληλη στιγμή, να βάλουν χεράκι «και να γενεί το θάμα»!

«Μάθε τέχνη κι άστηνε κι όταν πεινάσεις πιάστηνε» λέει ο λαός και ο Πανταζής μας ό,τι έμαθε όλες αυτές τις δεκαετίες που το άστρο του λάμπει στο νυχτερινό στερέωμα ενός τραγουδιού τής μάζας και της μάσας, μέσα στους προβολείς και ανάμεσα σε ένα καλλίγραμμο κοριτσομάνι οφθαλμολαγνικού θεάματος, με το λουλουδικό (βλέπε γαρδένια και άλλα αρωματικά φυτά) να γίνεται το έλα να δεις μεταφρασμένο σε ευράκια, με τους κοσμικούς κυριλέ και τους λαϊκούς μαζί να ανεβάζουν τη λίμπιντο, με τα κυκλώματα της δισκογραφικής βιομηχανίας να του παραδίδει (στο παρελθόν) τον χώρο και τα μέσα, να δισκογραφεί και να υπάρχει πουλώντας σε ένα κοινό στέρφο, ανέμελο και αδιάφορο για την κατάντια τού Ελληνικού τραγουδιού και οποιασδήποτε στοιχειώδους ποιότητας…

Όλα τάχει ο αοιδός, το αστέρι. Και τώρα, πριν την ολοκληρωτική του δύση, γιατί όχι; Τοπική Αυτοδιοίκηση ή Βουλή, όπου προκύψει. Εξ’ άλλου, η ζωή είναι ένα ρίσκο και ο Πόντιος αστέρας το ξέρει, τα μασάει αυτά… Μήπως ήξερε πως θα του προέκυπτε το επάγγελμα και η καριέρα τού τραγουδιστή; Όμως, σ’ αυτή τη χώρα χωράνε τα πάντα, αρκεί κάποιος να είναι αδίσταχτος και να τολμάει το προσωπικό του όνειρο… Και είναι ο μόνος; Στρατός ολόκληρος από πίσω του παρόμοιων τραγουδιστών του σιναφιού της πίστας και του χαβαλοτράγουδου, που δεν έλειψε ποτέ. Φρούτα και τής δικής μας εποχής τού μαύρου χρήματος και της ποικιλόμορφης κατρακύλας…”

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b