MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Miss Plastic 2013: Η Μις Υφήλιος και η “άσχημη” ομορφιά στη Βενεζουέλα

Η Μις Υφήλιος μοιάζει πιο πλαστική από ποτέ. Το ίδιο και οι γυναίκες στη Βενεζουέλα, τη χώρα της κοπέλας που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό. Ένα πρόσφατο ρεπορτάζ των New York Times για τη βιομηχανία της ομορφιάς στη χώρα της Nότιας Αμερικής με τις πολλές επιτυχίες σε διεθνή καλλιστεία, είναι ενδεικτικό του “πλαστικού” παραλογισμού…από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Μόλις τρεις μέρες μεσολάβησαν από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ μέχρι την ανάδειξη της Μις Βενεζουέλα σε Μις Υφήλιος 2013. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ και κοιτώντας την εμφανώς “πλαστική” όψη της Μις Βενεζουέλα, οι διαπιστώσεις είναι θλιβερές.

Κούκλες βιτρίνας με περιφέρεια στήθους “Dolly Parton”!
Στη χώρα της Νότιας Αμερικής όπου υπερβολικά πολλές γυναίκες επιδιώκουν την “τέλεια” εμφάνιση, ο “πλαστικός” παραλογισμός έχει περάσει και στις κούκλες των μαγαζιών. Πολλά ομοιώματα στις βιτρίνες κατασκευάζονται πλέον με μέγεθος στήθους D και με ενισχυμένα οπίσθια που “φτάνουν στον Θεό”.

Στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες όπου παράγονται, αν και το μέγεθος του στήθους στις κούκλες αυξάνεται, αυτές φτιάχνονται όλο και πιο “μακρυκάνες” και λεπτές στο υπόλοιπο σώμα. Και τα μαγαζιά που έχουν στη βιτρίνα τους τέτοιες κούκλες, σημειώνουν πολύ ικανοποιητικές πωλήσεις:

                  kouklesvitrinas

Η νέα αυτή τάση δεν αντιπροσωπεύει μόνο το Όνειρο, αλλά και την πραγματικότητα, αφού οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πολύ διαδεδομένες ανάμεσα στις Βενεζολάνες. Οι γυναίκες εκεί μιλούν πολύ ανοικτά για τις επεμβάσεις που έχουν κάνει, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες, όπου οι γυναίκες σπάνια το παραδέχονται, ακόμα κι αν είναι εμφανές.

missvenezuela2“Δεν υπάρχει εσωτερική ομορφιά, αυτά είναι για τις άσχημες”!
Για τον υπεύθυνο των καλλιστείων στη Βενεζουέλα, Osmel Sousa, δεν υπάρχει “εσωτερική ομορφιά”. “Αυτό είναι κάτι που εφηύραν οι άσχημες γυναίκες για να δικαιολογούνται”, λέει απροκάλυπτα. Βέβαια το ρεπορτάζ των New York Times προηγήθηκε του αποτελέσματος του φετινού διαγωνισμού Μις Υφήλιος, για να τον ρωτούσαν και πόσο ψεύτικη βρίσκει τη δήλωση της Μις Βενεζουέλα (αριστερά), ότι το μυστικό ομορφιάς της είναι να χαμογελά με την καρδιά.

Από την άλλη, Βενεζολάνοι πολίτες, απαντώντας στο ρεπορτάζ, αντιτείνουν πως η χώρα τους δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα όπου τα πρότυπα ομορφιάς που προωθούν τα media οδηγούν και σε υπερβολές. Σημειώνουν επίσης πως δεν είναι όλες οι συμπατριώτισσές τους έτσι, και πως κατά μέσο όρο είναι πολύ μορφωμένες για να έχουν τέτοια πρότυπα. Kαι μπορεί να έχουν δίκιο βέβαια. Με τη διαφορά όμως ότι δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να βλέπουμε τέτοιες κούκλες βιτρίνας ως mainstream, και ότι η βιομηχανία των καλλιστείων στη Βενεζουέλα είναι τόσο ανεπτυγμένη και μεθοδική, που το επίπεδό της “ισοδυναμεί” με αυτό ενός πανεπιστημίου.

ahlensΜέχρι και ο Ούγκο Τσάβες τα είχε βάλει με τη βιομηχανία της ομορφιάς!
Αυτό που γίνεται στη Βενεζουέλα, είχε ενοχλήσει ακόμα και τον εκλιπόντα αγαπημένο ηγέτη του λαού, Ούγκο Τσάβες. Είναι πιθανό αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή Μις Βενεζουέλα και κάθε άλλη “κατασκευασμένη” καλλονή, να του ήταν απεχθές.
Ο Τσάβες είχε χαρακτηρίσει “τερατώδες” το γεγονός ότι φτωχές γυναίκες ξοδεύουν το βιος τους σε πλαστικές στήθους ενώ δεν έχουν καλά-καλά να φάνε.
Και ενώ αυτή είναι η τάση στη Βενεζουέλα, από το 2010 στο δημοφιλές σουηδικό πολυκατάστημα Alhens, υπάρχει η κούκλα που βλέπετε στην πλαϊνή φωτογραφία. Από τότε που η οργάνωση Women’s Rights News την πόσταρε στη σελίδα της στο Facebook, η φωτογραφία έχει λάβει δεκάδες χιλιάδες likes και shares.

Αλλά και στη γειτονική μας Ιταλία, η πρόεδρος της RAI, Anna Maria Tarantola, με την σύμφωνη γνώμη και άλλων στελεχών, έκοψε μετά από 25 χρόνια τα καλλιστεία από το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.
Όπως λέει, η δημόσια τηλεόραση δεν πρέπει να στέλνει στις γυναίκες το μήνυμα ότι αν είναι όμορφες θα πετύχουν, αλλά να τις ενθαρρύνει να αναπτύσσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω την Μις Βενεζουέλα να “επιδεικνύει” τις πλαστικές επεμβάσεις της στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, και " target="_blank">εδώ το βίντεο που αποτελεί μέρος του ρεπορτάζ των New York Times.

Σχετικά άρθρα:

Έτσι ένιωσα όταν “έγινα” γυναίκα: Ο Ντάστιν Χόφμαν “λυγίζει” on camera! (video)

Είσαι πιο όμορφη απ’ όσο νομίζεις! Ένα πείραμα-έκπληξη, εμπνευσμένο από το FBI! (video)

10 εικόνες αφιερωμένες στην ομορφιά σου! (gallery)

Τα πάχη μου τα κάλλη μου… η απάντηση μιας blogger στη βιομηχανία της μόδας (gallery)

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b