MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στη Σιβηρία έστειλαν μέλος των Pussy Riot, καταγγέλλει ο σύζυγός της

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος των Pussy Riot που βρίσκεται στην φυλακή, είχε εξαφανιστεί για 17 ημέρες. Τελικά, όπως καταγγέλλει ο σύζυγός της, η Τολοκονίκοβα, η οποία εκτίει ποινή δύο ετών, βρίσκεται πλέον εξόριστη σε ποινική αποικία στην καρδιά της Σιβηρίας, 4.500 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ποινική αποικία Νο 50 (ένας χώρος εξορίας, στην ουσία, για ποινικούς) βρίσκεται στην περιφέρεια Κρασνογιαρσκ και συγκεκριμένα στην πόλη Νίζνι Ινγκάς, βορείως της Μογγολίας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο σύζυγός της, την μετέφεραν εκεί λίγους μήνες πριν συμπληρωθούν τα δύο χρόνια της κράτησής της. 

Η νεαρή Ν. Τολοκονίκοβα είναι στην φυλακή για χουλιγκανισμό εμπνεόμενο από θρησκευτικό μίσος, έπειτα από την «πανκ προσευχή» την οποία το συγκρότημα Pussy Riot ερμήνευσε εντός του ιερού ναού του Χριστού του Σωτήρος στη Μόσχα. Στην προσευχή αυτή οι Pussy Riot κατήγγειλαν τον ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τους δεσμούς της ρωσικής Εκκλησίας με το καθεστώς του. 

Τον Σεπτέμβριο, η νεαρή πανκ μουσικός, η οποία τότε βρισκόταν από την ποινική αποικία 14 της Μορντόβια, είχε αρχίσει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες υποχρεωτικής εργασίας στις φυλακές, οι οποίες, όπως είχε καταγγείλει έφταναν τις 17 ώρες την μέρα! Επίσης, προχώρησε σε καταγγελία των απειλών που δεχόταν – όπως έλεγε – από τη διοίκηση των φυλακών. Επίσης είχε ζητήσει να μεταφερθεί από την ποινική αποικία της Μορντόβια. Η απεργία πείνας έληξε αναγκαστικά, μετά από λίγες ημέρες, όταν η υγεία της μουσικού εξασθένησε ιδιαίτερα και αναγκαστικά μπήκε σε ορό. 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b