MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάρια για γονείς στον Ελληνικό Κόσμο

Από τις 2 Νοεμβρίου θα διεξάγεται στον Ελληνικό Κόσμο το σεμινάριο «Πώς θα καλλιεργήσουμε μια ουσιαστική σχέση με το παιδί μας», που απευθύνεται σε γονείς παιδιών 2-10 χρόνων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος, Σύμβουλος Γονέων και Παιδαγωγός Τατιάνα Γκούσκου, πραγματοποιεί κύκλο έξι δίωρων σεμιναρίων για γονείς που ενδιαφέρονται να οικοδομήσουν μια ουσιαστική και ποιοτική σχέση επικοινωνίας με το παιδί τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο του σεμιναρίου ή μεμονωμένες συνεδρίες.
Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι η εξής:

– Σάββατο 2 Νοεμβρίου – Μαθαίνω, παίζω, επικοινωνώ με το παιδί μου.
Είναι σημαντικό οι γονείς να κατανοούν τη συμπεριφορά του παιδιού τους ώστε να μπορούν να το αντιμετωπίσουν με σεβασμό, παροτρύνοντας και καθοδηγώντας το.

– Σάββατο 16 Νοεμβρίου – Τι σημαίνει ποιοτικός χρόνος με το παιδί μου;
Μπορούν οι γονείς να αφιερώσουν χρόνο στο παιδί τους με ένα τρόπο πιο ουσιαστικό; Τι χρειάζεται να κάνουν και πώς μπορούν να διαχειριστούν το χρόνο μέσα από την πιεστική καθημερινότητά τους.

– Σάββατο 30 Νοεμβρίου – Η σημασία της οργάνωσης του χώρου του παιδιού στο σπίτι.
Ο χώρος του παιδιού στο σπίτι καθορίζει την οριοθέτησή του, την ανεξαρτησία και την ψυχική του υγεία. Πώς μπορούν οι γονείς να οργανώσουν το χώρο τους προκειμένου να καλλιεργήσουν το επίπεδο της σχέσης και τις δεξιότητες του παιδιού;

– Σάββατο 7 Δεκεμβρίου – Η σημασία του οικογενειακού τραπεζιού.
Το οικογενειακό τραπέζι είναι σημαντικό όχι μόνο για τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία αλλά και για το χτίσιμο συναισθηματικών δεσμών με το παιδί. Η συνεύρεση αυτή καλλιεργεί τις κοινωνικές, επικοινωνιακές και μαθησιακές ανάγκες του παιδιού.

– Σάββατο 14 Δεκεμβρίου – Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη σχέση με το παιδί μας μέσα από την τέχνη;
Οι γονείς μπορούν να ωθήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία να ανακαλύψουν το περιβάλλον γύρω τους μέσα από τη ζωγραφική, την ποίηση και τη μουσική.

– Σάββατο 21 Δεκεμβρίου – Μεγαλώνοντας τα παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη.
Πώς διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα που συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη γέννησή του και για όλη του τη ζωή; Πώς μπορούν οι γονείς να γνωρίσουν το παιδί τους σε βάθος και το ίδιο να γνωρίσει τον εαυτό του καλύτερα;

Πληροφορίες:
6 δίωρες συναντήσεις κάθε Σάββατο 12.00 – 14.00
Ελάχιστη συμμετοχή 10 άτομα. (Τα ζευγάρια υπολογίζονται ως μία συμμετοχή)
Κόστος συμμετοχής για μέλη Συλλόγου Φίλων: 120 ευρώ
Κόστος συμμετοχής για μη μέλη: 150 ευρώ
Κόστος συμμετοχής για μεμονωμένη συνεδρία: 25 ευρώ
Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: 212 254 0482

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b