MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Όλια Λαζαρίδου για το Διονύση Σαββόπουλο: “Δεν είναι εδώ χρόνια τώρα”

Ωραιοποιημένο, επιφανειακό, ψεύτικο και επιπόλαιο χαρακτήρισε η Όλια Λαζαρίδου τον τρόπο με τον οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμήνευσε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στην μουσική παράσταση “Μάνος Χατζιδάκις Τώρα”. Η καταξιωμένη ηθοποιός τοποθετήθηκε δημόσια στο προφίλ της στο facebook, με αφορμή ένα σχετικό video από την εκδήλωση (βλ. βίντεο παρακάτω).

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βέβαια η ηθοποιός δεν επέκρινε συνολικά τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο, αλλά την συγκεκριμένη ερμηνευτική του προσέγγιση, και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θέλει να μετατραπεί ο Τοίχος της σε λαϊκό δικαστήριο που καταδικάζει συλλήβδην έναν καλλιτέχνη. Παρόλ’ αυτά, με το σχόλιό της εξέφρασε ανοιχτά αυτό που ακούγεται από πολλές πλευρές τα τελευταία χρόνια, ότι δηλαδή ο Διονύσης Σαββόπουλος απουσιάζει από την “παρεμβατική” καλλιτεχνική παραγωγή, σε σύγκριση με τη δραστηριότητα που είχε στο παρελθόν. 

Η ακριβής ανάρτηση:

“Έφτασα μέχρι το λεπτό 3.40 όπου τραγουδάει το ήρθε βοριάς ήρθε νοτιάς… κι έκανα διάφορες σκέψεις που έχουν να κάνουν και με την ηθοποιία και πόσο λεπτά είναι ορισμένα πράγματα και ποσό δεν ξέρουμε να βλέπουμε η πόσο δεν απαιτούμε την αλήθεια. υπάρχει μέσα μου ένα μικρό παιδί που συνεχώς κοιτάζει με μάτι που δεν το ξεγελάει κανείς, και τι είδα; Τον κο Σαββόπουλο να τραγουδάει τύπου ”ωραία” με επιφανειακό, επιπόλαιο τρόπο, ψεύτικο τελικά ένα τόσο εσωτερικό τραγούδι που αν το τραγουδούσε ο Μάνος θα το έλεγε πολύ διαφορετικά… παρατηρείστε και θα δείτε. Κάτω απ τα λόγια, ένα πράγμα μόνο λέει: δεν είμαι εδώ. ΥΓ. ίσως να είναι σκληρό αυτό που λέω, γιατί όλοι έχουμε τις κακές στιγμές μας, εννοείται, κι ο Σαββόπουλος έχει γράψει αριστουργήματα, αλλά μου φαίνεται ότι αυτό το ”δεν είμαι εδώ”, το λέει χρόνια τώρα.”

και συνεχίζει με ακόμα μια κοινοποίηση
“…η μαρκησια του Ο του Κλαιστ τελειώνει με τα λόγια εκείνης προς αυτόν: ”δεν θα σας είχα δει σαν διάβολο, αν πρώτα δεν σας είχα δει σαν άγγελο…”μουρθανε στο μυαλό σκεπτόμενη πως δεν θέλω ούτε σκληρή να είμαι με τους ανθρώπους, ούτε ”αποψάτη”,(όταν καμιά φορά γράφω εδώ ή λέω κάτι για κάποιον). Απλώς,από όσους κάποτε έβαλα ψηλά, πολύ ψηλά, έχω την παιδική απαίτηση να παραμείνουν εκεί. Αυτό.”

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b