MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν, για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άνεσις

Η καλλιτεχνική επιτυχία των 25.000 εισιτηρίων της περασμένης θεατρικής περιόδου, «ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ» του Τζεφ Μπάρον, ”ανεβαίνει” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ, μέχρι τις 24 Μαΐου 2014 . Μετά από τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σπουδαίος Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα ερμηνεύσει ξανά τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην, ενώ ο Τάσος Ιορδανίδης θα ”αναμετρηθεί” για άλλη μία θεατρική περίοδο με το ρόλο του αμφιλεγόμενου, Ρος Γκάρντινερ.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε σαράντα χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.

Στο έργο έχει απονεμηθεί το βραβείο KulturPreis Europa ενώ ο συγγραφέας και το έργο του έχουν διακριθεί με βραβεία, στην Ελλάδα φυσικά, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο. Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται. Κάθε Πέμπτη λοιπόν πραγματοποιείται αυτή η υποχρεωτική επίσκεψη στον κύριο Γκριν…

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

 
Συντελεστές
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά – κοστούμια: Απόστολος Βέττας
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης

Διεύθυνση: Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο: 
210 7488881 & 210 7488882

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζεφ Μπάρον
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος


Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b