MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαδώστε: Υποτροφίες Ωδείου Αθηνών για παιδιά οικονομικά ασθενών οικογενειών

Κάλυψη ετήσιων διδάκτρων σε ποσοστό 50% έως 100% προβλέπει το πρόγραμμα υποτροφιών “Μικροί Μουσικοί”, που σχεδιάστηκε από το Ωδείον Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Στόχος του είναι η ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα, με τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος υποτροφιών για παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Monopoli Team

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από όλη την Αττική. Αφορά παιδιά που έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, καθώς και αρχαρίους. Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσω του προγράμματος, να δημιουργηθεί ένας «μουσικός κουμπαράς», τον οποίο θα ενισχύσουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν τον ίδιο σκοπό.

Οι υποτροφίες θα δοθούν με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στη μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες της εποχής, καλύπτοντας για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% έως 100%. Οι μικροί υπότροφοι θα επιλεγούν κατόπιν ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ωδείου Αθηνών στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στις ακροάσεις μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και αρχάρια παιδιά, που έχετε διαγνώσει πως έχουν κάποια κλίση στην μουσική, την οποία θα μπορέσουν να διαγνώσουν οι ειδικοί εκπαιδευτές που θα παρίστανται στις ακροάσεις. Αναλυτικές πληροφορίες για το πώς μπορεί ένα παιδί να συμμετάσχει στις ακροάσεις, και τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί, δίνονται τηλεφωνικά από τη γραμματεία του Ωδείου Αθηνών στο 210 7244260.

Εκτός από τις ακροάσεις της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν και άλλες μέσα στη χρονιά, καθώς ο σχεδιασμός του προγράμματος υποτροφιών βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη.

Για την ενίσχυση του προγράμματος υποτροφιών “Μικροί Μουσικοί”, πραγματοποιείται συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες για την συναυλία, εδώ

Ωδείο Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα, 106 75
(Πλησίον Χίλτον – Στάση μετρό “Ευαγγελισμός”)

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b