MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Κωμωδία

Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο

Με τρεις νέες ιδιότητες μας συστήνεται φέτος ο Διονύσης Σαββόπουλος που παρουσιάζει στην Επίδαυρο τον Πλούτο του Αριστοφάνη αναλαμβάνοντας τη μετάφραση, τη σκηνοθεσία αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά ο ίδιος υπογράφει και τη μουσική της παράστασης. Μετά από μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορα φεστιβάλ της χώρας η αυλαία θα πέσει στο Ηρώδειο στις 5 Οκτωβρίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει. 
Ο «Πλούτος» είναι ένα από τα δημοφιλή θεατρικά έργα, που μέχρι σήμερα έχουν προσεγγίσει σπουδαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Κάρολος Κουν με το Θέατρο Τέχνης στη θρυλική παράσταση του 1957, σε σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Μόραλη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο Σπύρος Ευαγγελάτος (Αμφι-θέατρο, 1978), ο Γιώργος Αρμένης (θίασος «Σχήμα» του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, 1990), ο Σταμάτης Φασουλής (Εθνικό Θέατρο, 1994), ο Διαγόρας Χρονόπουλος (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 2000), ο Μίμης Κουγιουμτζής (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», 2001) και ο Νίκος Μαστοράκης (θίασος «Εύμολπις», 2004).

Στη φετινή παράσταση παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Διαβάστε την συνέντευξη του Νίκου Κουρή 
Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τραγουδιστές, Χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Σκηνοθεσία: Διονύσης Σαββόπουλος


Παίζουν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμούνται τα ψάρια; του Jens Raschke στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Surriento – Ο Κόσμος Ξανά του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο
ΘΕΑΤΡΟ
Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Ζευγαρώματα, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός
ΘΕΑΤΡΟ
Αλλαγή: Μέθοδος, του Ένταρ Λούι για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Φούρνος
Δραστηριότητες
Μπες στα Παπούτσια μου, από την ομάδα Ονειρόδραμα για 5η χρονιά στο Θέατρο Εν Αθήναις
ΘΕΑΤΡΟ
Ξανθή: Mια πολυμεσική performance για την ιστορία μιας Χιώτισσας στο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Οι περιπέτειες του Πινόκιο, από τον Αντώνη Καλομοιράκη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
ΘΕΑΤΡΟ
«Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» επιστρέφουν στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Τέλεση, του Φώτη Δούσου σε σκηνοθεσία Αγγελίνας Λάτση & Σταύρου Μόσχη στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο «Σίσυφος» του Donald Kitt στο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Αριστοτέλειον