MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Street Artist που μετατρέπει τα σκουπίδια σε τέχνη! (gallery)

Ξεκίνησε από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Βαρκελώνη, δημιουργώντας έργα τέχνης από σωρούς σκουπιδιών στο δρόμο. Σήμερα, ο καλλιτέχνης Francisco de Pajaro βρίσκεται στο Λονδίνο και συνεχίζει την πρωτότυπη ιδέα του με μεγάλη περηφάνια.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Έχει κατασκευάσει μια τεράστια -εφήμερη βέβαια- συλλογή, ζωγραφίζοντας τα σκουπίδια με τη μορφή μικρών τεράτων, στο Λονδίνο. Στο προσωπικό blog του Art is Trash, ο Francisco de Pajaro εξηγεί:  “Ήρθα στο Λονδίνο για να εξελίξω τη δουλειά μου. Είναι μια μεγάλη πόλη, που μου ταιριάζει. Ο ρυθμός της ζωής είναι πιο γρήγορος και περίπλοκος, δεδομένου ότι είναι μεγαλύτερη πόλη από τη Βαρκελώνη, στην οποία έμενα. Για μένα, η τέχνη του δρόμου είναι ελευθερία! Δεν θέλω να είμαι εξαρτημένος από τις μεγάλες γκαλερί”.

Τα έργα του είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπα. Ίσως τα έργα του “λύνουν και τα χέρια” στο πρόβλημα των απορριμάτων στις πόλεις, πάντως όπως ο ίδιος ομολογεί η συγκεκριμένη μορφή τέχνης τον ελευθερώνει: “Ασχολούμαι με την «τέχνη από σκουπίδια» στο δρόμο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όταν ήμουν νέος με ενδιέφερε η κλασική τέχνη, η πιο παραδοσιακή ζωγραφική. Οι δρόμοι μου έχουν αλλάξει τη ζωή. Με την τέχνη του δρόμου, προσπαθώ να κάνω πράγματα που δεν είχα καν σκεφτεί ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Άρχισα να δουλεύω στο δρόμο με καθαρή παρθενική συνείδηση. Τώρα πια νιώθω ένας ελεύθερος καλλιτέχνης”.

“Σύμφωνα με το νόμο, τα σκουπίδια είναι το μόνο νόμιμο μέρος για να δημιουργήσεις τέχνη στο δρόμο”, δήλωσε πρόσφατα  ο καλλιτέχνης στην Global Street Art, -ιστοσελίδα που ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες και τους φωτογράφους που εργάζονται στους δρόμους, να δημιουργήσουν το προφίλ τους και να μοιραστούν τις δημιουργίες τους σε όλο τον κόσμο- κάνοντας σαφή νύξη για την ασάφεια των νομικών περιορισμών σχετικά με τη street art, με μια μορφή τέχνης, που στοχεύει στην καλλιτεχνική και δημιουργική προσέγγιση των δρόμων.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b