MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δείτε τα σωθικά του Bob του Σφουγγαράκη! (gallery)

O αυστριακός εικονογράφος Nychos, πρωτοπορεί στην street art, αφού το ενδιαφέρον του για την ανατομία του σώματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις δημιουργίες του. Αν λοιπόν αναρωτιέστε τι κρύβεται κάτω από μια τίγρη, τον Βοb Σφουγγαράκη και μια αλεπού, βρείτε την απάντηση εδώ.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο ίδιος έχει εξηγήσει: “Ο πατέρας μου και ο παππούς μου ήταν παραδοσιακοί αυστριακοί κυνηγοί, νομίζω λοιπόν πως έτσι γεννήθηκε το ενδιαφέρον μου για την ανατομία. Βλέποντας ένα ελάφι να τεμαχίζεται, ένιωσα έλξη για τη μαγική δημιουργία του σώματος. Ήταν λίγο τρελό στην αρχή, αλλά αν κάποιος μελετήσει το σώμα, θα καταλάβει ακριβώς τι εννοώ. “

Η επιτυχία του καλλιτεχνικού του έργου έγκειται στον τρόπο προσέγγισής του. Ο Nychos συνδυάζει το κωμικό στοιχείο του καρτούν με την ανεπτυγμένη τεχνική κατάρτιση προκειμένου να δημιουργήσει τοιχογραφίες που εξηγούν την ανατομία του απεικονιζόμενου.

Τον επόμενο χρόνο ο Nychos θα ταξιδέψει σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη με τον αυστριακό δημοσιογράφο Christian Fischer, με σκοπό να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει την εν δράσει δημιουργία τοιχογραφιών από τον καλλιτέχνη.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b