MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες στο Φεστιβάλ Νάξου

Ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Νάξου που συνεχίζεται και τον Αύγουστο με σημαντικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες στον Πύργο Βαζαίου και σε άλλα μέρη πολιτισμικών εκδηλώσεων του νησιού.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σάββατο 10/8 – Ώρα 21:30 – Αμφιθέατρο Μ.Ψαρράς – Φιλώτι
“Το Αστέρι και η ευχή”
Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ορχήστρα της
Μια παράσταση με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες, από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Αγαπημένες μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak».

Δευτέρα 12 & Τρίτη 13/8 – Ώρα 20:00 – Αίθουσα Ι. Καμπανέλλη – Δημαρχείο Χώρας Νάξου
“Ο ποντικός και η θυγατέρα του” λαϊκό παραμύθι.
Μια πρωτότυπη κουκλοθεατρική παράσταση που συνδυάζει τεχνικές θεάτρου κούκλας και κινούμενης εικόνας (animation) και συγκινεί παιδιά κάθε ηλικίας έως και ενήλικες.
Η ιστορία αναφέρεται σε έναν πατέρα-ποντικό που αναζητά τον καλύτερο γαμπρό για τη μοναχοκόρη του! Ο μύθος αναδεικνύει το ζήτημα της κατανόησης των ορίων τόσο των προσωπικών, όσο και των άλλων, αλλά και τις συνέπειες που συνεπάγεται η υπέρβασή τους.
Κουκλοθεατρική Ομάδα: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης
Διασκευή-Σκηνοθεσία-Κούκλες: Μαιρηβή Γεωργιάδου

Σάββατο 16/8 – Ώρα 21:30 – Πύργος Μπαζαίου
Συναυλία του Ορφέα Περίδη
Μουσικές επιλογές του Ορφέα Περίδη απ’ τα εννέα προσωπικά του άλμπουμ, από τραγούδια συμμετοχές, αδισκογράφητο υλικό και μελοποιημένα ποιήματα. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια απ το πρώτο προσωπικό CD της Εύας Ατματζίδου (Μάταιο Ροζ) και του Αλέξανδρου Ιακώβου (Κάτι καινούργιο απ τα παλιά) που θα ερμηνεύσουν οι ίδιοι.

Δευτέρα 19/8 – Ώρα 21:30 – Πύργος Μπαζαίου
«Γιοί και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού
Η παράσταση βασίζεται στο υλικό 80 συνεντεύξεων που πήραν νέοι ηθοποιοί από νέους του παρελθόντος, παππούδες και γιαγιάδες σήμερα, από όλη την Ελλάδα. Το αισιόδοξο μήνυμα σε όλες αυτές τις διηγήσεις -που αποκτά και μια αναπάντεχη επικαιρότητα- είναι πως η ζωή με κάποιο τρόπο πάντα συνεχίζεται και βρίσκει το δρόμο της, ακόμη και μετά από δύσκολες και καθοριστικές εμπειρίες.
Παίζουν: Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου
Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση


Πέμπτη 22/8 – Ώρα 21:00 Αίθουσα Ι. Καμπανέλλη – Δημαρχιακό Μέγαρο Νάξου
«Γυμνά χέρια». Ταινία – ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο Έλληνα μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο. Ερμηνεύει ο Λευτέρης Βογιατζής.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιώργος Σκεύας
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Φεστιβάλ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και της ΕΡΤ.

23-26/8 – Πύργος Μπαζαίου
“THEATER ON THE SPOT- Improvising From The Inside Out –
Ο γνώριμος και ξένος εαυτός μας”
Σεμινάριο Θεατρικής Έκφρασης με τον Steve Clorfeine, Καθηγητή Πανεπιστημίου, σκηνοθέτη και performer, συνεργάτη θεατρικών ομάδων στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ Νάξου:Α. Πύργος Μπαζαίου, 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου. 12ο χλμ. Οδού Χώρας-Αγιασσού.

Β. Ιερό του Διονύσου στη θέση Ύρια, 3χλμ από τη Χώρα. Ο αρχαιολογικός χώρος έχει τιμηθεί με το βραβείο Europa Nostra για την αναστήλωση και την επιτυχημένη ενσωμάτωσή του στο φυσικό περιβάλλον.

Γ.  Αμφιθέατρο Μανώλης Ψαρράς, Φιλώτι, Νάξος Ανοιχτό αμφιθέατρο 700 θέσεων για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δ. Αμφιθέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στη Χώρα Νάξου.

Διάθεση εισιτηρίων Φεστιβάλ Νάξου • Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Χώρα Νάξου-Αγιασσός. Τηλ. 22850 31402 • Cafe Citron, παραλία Χώρας Νάξου. Τηλ. 22850 22227 • Αποστακτήριο Βαλληνδρά, Χαλκί. Τηλ. 22850 31220 • Café Asmari, Απείρανθος. Τηλ. 22850 61256

Τιμές Εισιτηρίων: 15, 12 και 10€. Για την παιδική παράσταση γενική είσοδος 10 €

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b