MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πραγματικά πρόσωπα φωτογραφίζονται ως έργα τέχνης (gallery)

Χάρη στις νέες τεχνολογίες της φωτογραφίας, όπως το Photoshop, οι εικόνες μπορούν να μετατραπούν σε άκρως εντυπωσιακές με ένα απλό κλικ. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος, με το όνομα Flora Borsi, επιχείρησε κάτι πιο τολμηρό.

Monopoli Team

Ο φωτογράφος, λοιπόν, επέλεξε πορτρέτα μοντέρνας τέχνης και τα μετέφερε στην πραγματικότητα. Φωτογράφισε ανθρώπινα πρόσωπα και με την βοήθεια του Photoshop και άλλων τεχνικών μας έκανε να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποια είναι οι πίνακες και ποια οι φωτογραφίες.

Ο Flora Borsi, μιλώντας για την ιδέα που είχε, δήλωσε “Μερικοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν καθαρή φαντασία για να ζωγραφίσoυν τα έργα τους, ενώ άλλοι δημιουργούν έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό πρότυπο ζωής ως σημείο αναφοράς για την ανατομία. Τι θα συμβεί αν αυτά τα αφηρημένα μοντέλα ήταν πραγματικοί άνθρωποι;”

Το αποτέλεσμα είναι όντως εντυπωσιακό, όμως δεν ήταν τόσο εύκολο, καθώς ο Borsi  χρειάστηκε πάνω από 8 ώρες για να δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες. Αυτό πάντως που συνειδητοποιούμε για ακόμη μία φορά, είναι πως το Phototshop, ακόμα και στην τέχνη, κάνει θαύματα.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b