MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ζωγραφική ή φωτογραφία; Δείτε και αποφασίστε (gallery)

O Pedro Campos, είναι γνωστός καλλιτέχνης, που ασχολείται με την υπέρ- ρεαλιστική ζωγραφική (ή φωτορεαλισμό), που δημιουργεί εικόνες τόσο μεγάλης ακρίβειας στην αποτύπωση. Μένει στην Μαδρίτη, της Ισπανίας και το στούντιο του είναι γεμάτο από έργα ελαιογραφίας, πιστά αντίγραφα της πραγματικότητας, που δύσκολα συνειδητοποιεί κανείς πως πρόκειται για ζωγραφιές και όχι για φωτογραφίες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

O Pedro Campos έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως την εσωτερική διακόσμηση, την εικονογράφηση (σε μια αντιπροσωπεία αγγελιών), την συντήρηση έργων τέχνης για πίνακες ζωγραφικής, επίπλων και γλυπτών. Ξεκίνησε να πειραματίζεται με την ελαιογραφία στην ηλικία των 30 ετών. Σήμερα ως 46χρονος μπορεί να είναι περήφανος για όλο το εύρος της δουλειάς του, που τυχαίνει μεγάλης αποδοχής από το κοινό.

Ο ίδιος αποδίδει την επιτυχία των έργων του στην αποκατάσταση τους, ακονίζοντας την τέχνη στην ακρίβεια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η επιρροή της αποκατάστασης, στο δικό μου τρόπο ζωγραφικής υπήρξε πολύ σημαντική. Η αποκατάσταση των παλιών έργων ζωγραφικής, σε αναγκάζει να συγκεντρωθείς στην δουλειά σου και να είσαι πολύ προσεκτικός. Οποιαδήποτε προσωπική παρέμβαση, πρέπει να περάσει απαρατήρητη.”

Ενώ πολλοί συγκρίνουν τον Campos με άλλους δασκάλους της φωτορεαλιστικής ζωγραφικής, ο ίδιος εκφράζει τον θαυμασμό που τρέφει για καλλιτέχνες όπως οι: Lucien Freud, Richard Estes, Francis Bacon, Antonio López, και Anish Kapoor, έχοντας δηλώσει χαρακτηριστικά “Είμαι γοητευμένος με την ποιότητα της “διάκρισης” των έργων τους.” 

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b