MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρόβα… Ηρωδείου: Photo preview της μουσικοχορευτικής παράστασης των Δάρρα-Παπαδημητρίου (gallery)

Λίγες μέρες πριν τους υποδεχθεί η σκηνή του Ηρωδείου για την παράσταση “Από τον Κ. Π. Καβάφη στον Νίκο Γκάτσο”, η Φωτεινή Δάρρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, χορευτές της Hellenic Dance Company και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές προετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα αποτέλεσμα αντάξιο τους βάρους του ονόματος και του έργου των ποιητών. Σε μία από τις πρόβες τους, στο -κρυμμένο σε μια όμορφη αυλή της Ομήρου- studio της ΚΣΟΤ, βρεθήκαμε κι εμείς, και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια “γεύση” από το τι πρόκειται να δούμε και ν’ ακούσουμε στις 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Στο πρώτο μέρος, η ατμόσφαιρα είναι μυσταγωγική και η παράσταση εξελίσσεται τελετουργικά, “πατώντας” με ευλάβεια πάνω στους στίχους του Καβάφη. Όσο για το δεύτερο μέρος, έχοντας παρευρεθεί στην συναυλία των Παπαδημητρίου-Δάρρα τον περασμένο Φεβρουάριο στο Παλλάς, μπορούμε να πούμε ότι προβλέπεται εξίσου “δυνατό”, με τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ “Λουλούδι στη φωτιά”, που έχουν τα φόντα να γίνουν “κλασικά”, αλλά και με παλαιότερες αγαπημένες επιτυχίες από την πορεία της συνεργασίας τους.

Στα αξιοσημείωτα της παράστασης, το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνθέτει πρώτη φορά για χορό, ότι η Φωτεινή Δάρρα τραγουδά, παίζει και χορογραφείται, αλλά και η συμμετοχή 14μελούς ορχήστρας που απαρτίζεται από εξαιρετικούς μουσικούς.

darrapapadimitriou4

Στην gallery παρακάτω, συλλέξαμε χαρακτηριστικά οπτικά ερεθίσματα που αποκομίσαμε από την πρόβα, δίνοντας σε κάποια από αυτά μία πιο “ονειρική” μορφή, σε μια απόπειρα να σας εισαγάγουμε στο ποιητικό κλίμα της αναφοράς στον Καβάφη. Φυσικά το συνολικό αποτέλεσμα με την οπτική των ίδιων των συντελεστών της παράστασης, θα αποκαλυφθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πληροφορίες για την παράσταση, εδώ.

                                                                         ~ *** ~


Φωτογραφίες: Αργυρώ Σταυρίδη
 

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b