MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σουρεαλιστικές φωτογραφίες που κάνουν το αδύνατο δυνατό (gallery)

O σπουδαίος φωτογράφος Erik Johansson γεννήθηκε το 1985 στη Σουηδία. Σήμερα μένει και δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, με κεντρικό άξονα της δουλειάς του, “το αδύνατο να μοιάζει δυνατό”! Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να σιδερώνει τον εαυτό του ή μια βάρκα να επιπλέει σ’ ένα λιβάδι; Με αυτές τις σουρεαλιστικές ιδέες ασχολείται ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, ξεπερνώντας τα ρεαλιστικά όρια.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Erik Johansson εργάζεται στους πιο μεγάλους εμπορικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο εμπορικό έργου του, είχε θέμα το ζωντανό photoshopping μιας στάσης λεωφορείου. Η εκστρατεία έλαβε τέτοιες διθυραμβικές κριτικές, με πάνω από 15,5 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα στο YouTube.

Στην ομιλία του, στο TED του Λονδίνου, o καλλιτέχνης κατέστησε σαφές ότι ο ουρανός είναι το όριο του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: Εγώ δεν συλλέγω στιγμές, καταγράφω ιδέες. Για μένα η φωτογραφία είναι απλά ένας τρόπος για να συλλέξω υλικό και να υλοποιήσω τις ιδέες στο μυαλό μου. Αντλώ έμπνευση από τα πράγματα γύρω μου στην καθημερινή ζωή . Παρά το γεγονός ότι μία φωτογραφία μπορεί να αποτελείται από εκατοντάδες στρώσεις, θέλω πάντα να μοιάζει σαν να έχουν όλες αιχμαλωτιστεί. Κάθε νέο σχέδιο είναι μια νέα πρόκληση και ο στόχος μου είναι το αδύνατο να γίνει δυνατό.”

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b