MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι γυναίκες πίσω από τις ιερόδουλες: ένα φωτογραφικό οδοιπορικό (gallery)

Το βιβλίο “Precious” είναι ένα λεύκωμα της φωτογράφου Jane Hilton, με πορτρέτα ιερόδουλων της Νεβάδα, της μοναδικής πολιτείας των Η.Π.Α. όπου η πορνεία είναι νόμιμη. Μάλιστα η Hilton χαρακτηρίζει τη Νεβάδα ως την πιο ενδιαφέρουσα αμερικανική πολιτεία, επειδή, όπως λέει, ό,τι δεν μπορούν να αποδεχθούν οι Αμερικανοί, “καταχωνιάζεται” εκεί.

Monopoli Team

“Τις φωτογράφισα γυμνές, γιατί όταν φορούσαν ρούχα, έμοιαζαν με πόρνες, ενώ εγώ προσπαθούσα να δείξω πως είναι αληθινές γυναίκες με αληθινές ψυχές, και πρέπει να τις βλέπεις ως ανθρώπους, όχι με βάση τη δουλειά που κάνουν”, λέει η φωτογράφος. “Στην αρχή έπαιρναν κάτι πορνογραφικές πόζες, κι εγώ τους έλεγα, ‘ω Θε μου, όχι, όχι, όχι’, και τους έδινα παραδείγματα, τους μιλούσα, το δουλεύαμε και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Είδαν μια διαφορετική πλευρά του εαυτού τους, που δεν είχαν ξαναδεί. Δεν είχαν ιδέα ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Κοιτούσαν το αποτέλεσμα στην κάμερα και έλεγαν ‘είναι εκπληκτικό, ποτέ δεν έδειχνα πιο όμορφη, σ’ ευχαριστώ τόσο πολύ’, και ήταν πολύ όμορφες στιγμές”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις γυναίκες που δουλεύουν ως ιερόδουλες στη Νεβάδα, δεν είναι καν πόρνες “κατ’ επάγγελμα”, αλλά πηγαίνουν εκεί σποραδικά για να κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά “ανώνυμα”, και μετά γυρνούν στους συζύγους και τις οικογένειές τους. 

Φωτογραφίες από το λεύκωμα “Precious” εκτίθενται στη Nailya Alexander Gallery στη Νέα Υόρκη ως τις 13 Ιουλίου.

Η Hilton είναι επίσης η δημιουργός του ντοκιμαντέρ του BBC, “The Brothel/Love for Sale”, που αποτελείται από 10 μέρη και γυρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b