MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το εκπληκτικό στάδιο για το μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, με την υπογραφή της Zaha Hadid (vid)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ και έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι το πρώτο μουντιάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Μέση Ανατολή. Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα σχέδια για το στάδιο Al Wakrah, τα οποία έχει επιμεληθεί η εταιρεία AECOM σε συνεργασία με την ομάδα της διάσημης αρχιτέκτονα Zaha Hadid.

Monopoli Team

Στόχος είναι το στάδιο να μοιάζει με όαση και να εναρμονίζεται με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Το Al Wakrah θα είναι συνολικής χωρητικότητας 45.120 θέσεων, αλλά θα κατασκευαστεί έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρείται το άνω διάζωμα, και να παραμένει μόνο το κάτω, για 25.500 θεατές, καθώς μετά το τέλος του μουντιάλ, λίγες θα είναι οι φορές που θα χρειάζεται και το άνω.

Στις εγκαταστάσεις γύρω από το στάδιο θα περιλαμβάνονται ένα υδάτινο ψυχαγωγικό κέντρο, διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις, spa και φυσικά εμπορικοί χώροι.

Οι προδιαγραφές με βάση τις οποίες θα κατασκευαστεί το στάδιο, θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς λόγω του θερμού κλίματος της περιοχής, θα χρησιμοποιηθούν ειδικές τεχνολογίες διαχείρισης του κλίματος, με ανανεώσιμη ενέργεια.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος το σχέδιο του Al Wakrah, και δείτε παρακάτω το βίντεο-προσομοίωση.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b