MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θερμό χειροκρότημα για τον Ιπτάμενο Ολλανδό- Πρεμιέρα στο κατάμεστο Ηρώδειο

Με θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της όπερας του Βάγκνερ Ιπτάμενος Ολλανδός στο κατάμεστο Ηρώδειο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Όρθιοι, οι χιλιάδες θεατές που κατέκλεισαν το Ηρώδειο, χειροκρότησαν τον Γιάννη Κόκκο, αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της παραγωγής.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο ιπτάμενος Ολλανδός του Ρίχαρντ Βάγκνερ είναι η πρώτη φετινή μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και της επετείου για το Έτος Βάγκνερ.

Η συναρπαστική όπερα του Βάγκνερ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, σήμανε και την πρώτη συνεργασία του διάσημου έλληνα σκηνοθέτη της όπερας με έδρα το Παρίσι Γιάννη Κόκκου με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μέσα από τα λιτά αλλά εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια αλλά και με τις εντυπωσιακές βίντεο προβολές με αναφορές στη ζωγραφική των Χάμερσοϊ και Αϊβαζόφσκι, ο Κόκκος έδωσε μια πανανθρώπινη και διαχρονική διάσταση στον Ολλανδό, την ιστορία του οποίου παρακολουθήσαμε μέσα από τα μάτια της Ζέντας. Μέσα από τις έννοιες της ύβρεως, της λύτρωσης, του έρωτα, της αυτοκαταστροφής και του θανάτου, ο σκηνοθέτης πέτυχε μια ανάγνωση υψηλής αισθητικής με ευθείες αναφορές στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός κατέκτησε ένα υψηλότατο μουσικό επίπεδο με την Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΛΣ να ερμηνεύουν τη θυελλώδη βαγκνερική μουσική με τρόπο υποδειγματικό.

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών καθήλωσαν το κοινό: Ο Τόμας Γ. Μάγερ στον ρόλο του Ολλανδού έκλεψε τις εντυπώσεις με τις φωνητικές του ικανότητες και την επιβλητική του σκηνική παρουσία. Με την πλούσια φωνή της η Ζέντα Ζαν-Μισέλ Σαρμπονέ ανέδειξε την δραματικότητα του ρόλου επιτυγχάνοντας μια συγκλονιστική ερμηνεία. Ο Ίαν Στόρεϋ ήταν ποιητικός στον ρόλο του Έρικ και ο Γκρέγκορυ Φρανκ υποδειγματικός ως Ντάλαντ, ενώ και οι έλληνες μονωδοί Αντώνης Κορωναίος και Ελισάβετ Κλονόβσκαγια έδωσαν υψηλού επιπέδου ερμηνείες.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b