MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έπαθε πραγματικά καρκίνο από στοματικό σεξ ο Michael Douglas; – Τι λένε οι γιατροί

Αν και όλοι νόμιζαν πως η αιτία για τον καρκίνο του φάρυγγα, από τον οποίο είχε αρρωστήσει ο Michael Douglas, ήταν το κάπνισμα, ο ίδιος δίνει μια τελείως διαφορετική εκδοχή, που σόκαρε τους πάντες. Για τον καρκίνο που έπαθε, όπως ομολόγησε στην Guardian, ευθύνεται το στοματικό σεξ!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε ερώτηση αν φταίνε τα τσιγάρα και το ποτό για τον καρκίνο στον φάρυγγα, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Λιμπεράτσε στην νέα του ταινία, απάντησε αποστομωτικά: 

“Όχι δεν τα θεωρώ υπεύθυνα. Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα ιό (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδιολειξία. Ναι, πρόκειται για μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.”

Μετά την διάγνωση για καρκίνο ο Michael Douglas πέρασε δυο μήνες με χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν 14 κιλά. Ωστόσο, όπως δηλώνει ο ηθοποιός, τώρα οι πιθανότητες να είναι καθαρός από καρκίνο βρίσκονται στο 95%.

Παράλληλα, δήλωσε ότι “αν έχεις κολλήσει τον ιό, η αιδοιολειξία είναι και ο καλύτερος τρόπος για να γιατρευτείς από αυτό”.

Γιατροί ωστόσο βρίσκουν τις απόψεις του ηθοποιού κάπως τραβηγμένες. Κατ’ αρχάς θεωρούν υπερβολή το να αποδίδει κανείς τον καρκίνο στον φάρυγγα στον ιό HPV 16 αποκλειστικά. Μπορεί να υπήρχαν και άλλες αιτίες, στις οποίες να λειτούργησε συμπληρωματικά και ο συγκεκριμένος ιός. Όμως αυτό που φαίνεται εντελώς παράδοξο στους γιατρούς είναι η άποψη του Michael Douglas ότι η καλύτερη γιατρειά από τον ιό είναι και πάλι η αιδοιολειξία. 

“Ίσως να νομίζει ότι η μεγαλύτερη έκθεση στον ιό θα τονώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αλλά ιατρικά, αυτό δεν βγάζει και πολύ νόημα”, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ένας χειρούργος του Λονδίνου, ο Mahesh Kumar.

Όπως φαίνεται, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ενέργεια του Michael Douglas να μιλήσει ανοιχτά για το ιατρικό πρόβλημά του, μπορεί να έγινε πρώτο θέμα παντού στον κόσμο, αλλά και να τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα. Ωστόσο, η επίδραση της δήλωσης του σταρ για την δημόσια υγεία κρίνεται μάλλον αμφιλεγόμενη από γιατρούς, τόσο στο κομμάτι της αιτίας της ασθένειάς του, όσο κυρίως στην θεραπεία που προτείνει γι’ αυτήν.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b