Ο Αλέξανδρος του Χαίντελ στο Μέγαρο Μουσικής για το Φεστιβάλ Αθηνών
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΜε μια βραβευμένη διεθνώς δουλειά της την όπερα Αλέξανδρος (Alessandro) του Χαίντελ η Καμεράτα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 28 & 30 Ιουνίου στις 21:00 για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΗ Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου θα παρουσιάσει την όπερα Αλέξανδρος (Alessandro) του Χαίντελ ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η διάσημη αμερικανίδα χορογράφος Λουσίντα Τσάιλντς. Στη φιλόδοξη παραγωγή που έχει ήδη ηχογραφηθεί και βραβευθεί διεθνώς, συμπράττουν μερικοί από τους μεγαλύτερους λυρικούς ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα: τον ομότιτλο ρόλο ερμηνεύει ο διάσημος κροάτης κόντρα τενόρος, Μαξ Εμάνουελ Σένσιτς.
Η όπερα Αλέξανδρος (1726) σε λιμπρέτο του Πάολο Αντόνιο Ρόλλι αφηγείται τα ιστορικά γεγονότα γύρω από τις περιπέτειες του Μ. Αλεξάνδρου στην Ινδία και το περίφημο ξέσπασμα του πάνω στο Μακεδόνα στρατηγό Κλείτο.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- 17ο ARC For Dance Festival: Η διεθνής συνάντηση σύγχρονου χορού επιστρέφει στην Αθήνα με 17 παγκόσμιες και ελληνικές πρεμιέρες
- Όσα πρέπει να ξέρεις πριν τη (sold out) συναυλία της Patti Smith στο Θέατρο Λυκαβηττού
- Βίκινγκουρ Όλαφσον: Ο καταξιωμένος πιανίστας με Μπαχ, Μπετόβεν και Σούμπερτ στο Ηρώδειο