MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεντρόσπιτο για ενήλικες!

Ένα εντυπωσιακό δεντρόσπιτο για ενήλικες κατασκευάστηκε στην πόλη Elkhorn του κράτους Ουισκόνσιν των Η.Π.Α., από μια αγαπημένη παρέα φίλων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

adult-treehouse-camp-wandawega-lake-resort-wisconsin-4Το δεντρόσπιτο ολοκληρώθηκε το 2011 στο κτήμα Wandawega Lake Resort στο Elkhorn. Οι δικαιούχοι Tereasa Surratt & David Hernandez, μαζί με μια ομάδα πολύ ταλαντούχων και γενναιόδωρων φίλων, έχτισαν αυτό το έργο αγάπης, που βρίσκεται στο κέντρο του ακινήτου.

Δείτε φωτογραφίες από την πρόοδο της κατασκευής, τα τελικά αποτελέσματα και το ιστορικό υπόβαθρο σχετικά με το πώς το σπίτι-δέντρο ήρθε για να χρησιμεύσει ως ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον πατέρα της Tereasa τον Tom.

Πώς χτίστηκε το δεντρόσπιτο “Tom”;adult-treehouse-camp-wandawega-lake-resort-wisconsin-6

Ξεκίνησε με ένα απλό δέντρο. Λίγο καιρό αργότερα η Tereasa και ο David αγόρασαν το κτήμα Wandawega. Το 2004 ο πατέρας της Tereasa, Τοm, βαφτίζει την ολοκαίνουργια ιδιοκτησία τους κρεμώντας μια κούνια στη μεγάλη λεύκα στο κέντρο της κατασκήνωσης. Ο Tom πεθαίνει όμως ενάμιση χρόνο αργότερα. Η Tereasa λέει χαρακτηριστικά στο περιοδικό Chicago Home+Garden: “Σχεδόν αμέσως μετά, ανακαλύψαμε ότι το δέντρο είχε ασθένεια ολλανδικών λευκών. Ήμουν συντετριμμένη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κόψω αυτό το δέντρο”. Παρόλο που τα κλαδιά του δέντρου “πέθαιναν”, ο κορμός παρέμενε αρκετά ισχυρός, ώστε το ζευγάρι μαζί με μερικούς φίλους άρχισαν να κάνουν σχέδια για ένα δεντρόσπιτο.

adult-treehouse-camp-wandawega-lake-resort-wisconsin-3Τελικά έχτισαν ένα εξοχικό σπίτι τριών επιπέδων στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο δυνατός κορμός του δέντρου. Το ανθεκτικό δέντρο λειτουργεί σαν βραχίονας των υπόλοιπων ξύλων που χρειάστηκαν για να χτιστεί το δεντρόσπιτο. Τα δύο από τα τρία κλαδιά του δέντρου βρίσκονται στο εσωτερικό του σπιτιού, αφού οι κατασκευαστές πριόνισαν το πάτωμα, ενώ το τρίτο εκτείνεται έξω από το παράθυρο. To σπιτάκι λοιπόν ήταν αποτέλεσμα της γενναιόδωρης προσφοράς των Bladon Conner, Shaun Agase, Tyler Peterson, Steven Teichelman, Angela Finney Hoffman, φίλων της Tereasa. Όλοι τους δώρισαν αφιλοκερδώς το χρόνο και τις ικανότητές τους για να κάνουν αυτό το χαριτωμένο δεντρόσπιτο πραγματικότητα.  

Όσο εντυπωσιακή είναι η βιτρίνα του δεντρόσπιτου, το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του, αποτέλεσμα τόσο του γούστου όληςadult-treehouse-camp-wandawega-lake-resort-wisconsin-13 της παρέας όσο και της εφευρετικότητας της Angela Finney-Hoffman. Τα μαξιλάρια είναι φτιαγμένα από παλιά σακιά αλεύρι, τα κούτσουρα των δέντρων έχουν μεταποιηθεί σε κομοδίνα, ο πολυέλαιος είναι κατασκευασμένος από παλιά υπόστεγα που βρέθηκαν στο κτήμα, οι απλίκες της σοφίτας είναι κατασκευασμένες και αυτές επίσης από παλιά αντικείμενα στο κτήμα, ενώ μεγάλο μέρος της εσωτερικής διακόσμησης αποκτήθηκε μέσω του eBay.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b