MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Του Κουτρούλη ο Γάμος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η θεατρική ομάδα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, που λειτουργεί με επιτυχία από το 1992, παρουσιάζει το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Αγγέλας Καζακίδου, την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόκειται για μια διαχρονική σατυρική κωμωδία, γι’ αυτό και σύγχρονη, που διακωμωδεί με ευαισθησία και ευθυκρισία, την «πολιτικάντικη συμπεριφορά», μέρους των εκπροσώπων του λαού αλλά και την ανευθυνότητα κάποιων από τους συμπατριώτες μας.

Η θεατρική ομάδα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων ήταν το πρώτο «παιδί» του Συνδέσμου. Γεννήθηκε… λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του, δηλαδή το β’ εξάμηνο του 1992. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν “πρόωρο” γιατί είχε κυοφορηθεί από πριν στη σκέψη των ιδρυτικών μας μελών. (Κάπως σαν την Αθηνά στο κεφάλι του Δία), μαζί με την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός φορέα που να προσφέρει πέραν των άλλων γνωστών κοινωνικών δραστηριοτήτων την πνευματική και ψυχική ανέλιξη στα μέλη του. Σημειώνουν οι συντελεστές της ομάδας: “Mέσα από τις παραστάσεις μας, που είναι γεμάτες από εικόνες και πράξεις, αναδεικνύεται ότι: «Αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα». Έτσι θεατρική ομάδα του Συνδέσμου έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής των Ατόμων με Αναπηρία και ειδικότερα των κινητικά αναπήρων, στο κοινωνικό σύνολο και σημαιοφόρος στον αγώνα ανατροπής του μύθου του «μη παραγωγικού ατόμου» αποδεικνύοντας μέσα από τη Θεατρική Τέχνη το μέγεθος των ικανοτήτων τους. Γιατί, άτομα που υπηρετούν το λόγο, την κίνηση, τη μουσική, είναι σίγουρα άτομα με… δημιουργικές ικανότητες…

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 341 8550

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b