MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένα πολυθεματικό εργαστήριο για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Τα Σάββατα 6, 13, 20 και 27 Απριλίου 2013 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιεί μαθήματα μέσω μουσικής, εικαστικών και παιχνιδιών. Τα εργαστήρια αυτά είναι προσαρμοσμένα στην κάθε ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τις έννοιες και τις γνωστικές απαιτήσεις που αρμόζουν σε αυτήν. Θέλουν να παρασύρουν τα παιδιά και τους γονείς σε ένα ταξίδι, με άξονες τις αισθήσεις, την ανακάλυψη, την έκφραση και την περιπέτεια.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές θεωρίες υπαγορεύουν τη δημιουργία ενός πλούσιου σε ερεθίσματα μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο το παιδί να εμπλέκεται βιωματικά σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας μάθησης και να μπορεί να χτίζει ενεργά τις γνώσεις του χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά του. Πιστεύουμε ότι όλα τα μαθήματα (τα μαθηματικά, η γλώσσα και η φυσική κλπ.) αν πάψουν να αποτελούν αντικείμενα αποστήθισης και στείρου διδακτισμού, μπορούν να διεγείρουν τη φαντασία και να προκαλέσουν την ενθουσιώδη συμμετοχή του παιδιού.

Στόχος μας σε αυτό το εργαστήριο τεσσάρων συναντήσεων είναι να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά της γνώσης των βασικών μαθημάτων μέσω της μουσικής, των εικαστικών, της κίνησης και του παιχνιδιού, αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται, να εκφράζονται και να δημιουργούν.

Πώς θα μπορούσαμε να χορέψουμε ένα ποίημα και να βάλουμε ήχους σε ένα σχήμα; Να ζωγραφίσουμε μια ήπειρο και να χτίσουμε μια φανταστική χώρα; Να μυρίσουμε τα φαγητά των αρχαίων Ελλήνων και να σκαρφαλώσουμε στο Κιλιμάντζαρο; Χρησιμοποιώντας νότες, χρώματα, ρυθμούς και φαντασία, θα δούμε τις τέχνες να γίνονται το εργαλείο για να προσεγγίσουμε αριθμούς και κλάσματα, χώρες και ηπείρους, λέξεις, φράσεις, ποιητές…

Το εργαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να χρησιμοποιήσουν μια πιο ευρηματική προσέγγιση για την ενασχόληση των παιδιών τους με τα σχολικά μαθήματα.

Κόστος συμμετοχής: 45 € και για τις τέσσερις συναντήσεις

Διεύθυνση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 117 45 Αθήνα

Tηλέφωνο
213-017-8034

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b