MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι δέκα καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με τον διάσημο κριτικό κινηματογράφου Roger Ebert

Ο Roger Ebert, ο πιο αγαπητός κριτικός κινηματογράφου στην Αμερική και ο πρώτος που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ, το 1975, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το 2012 ο Roger Ebert δημοσίευσε τη δική του λίστα με τις καλύετερες ταινίες όλων των εποχών

  1. Aguirre, Wrath of God (Herzog)
  2. Apocalypse Now (Coppola)
  3. Citizen Kane (Welles)
  4. La Dolce Vita (Fellini)
  5. The General (Keaton)
  6. Raging Bull (Scorsese)
  7. 2001: A Space Odyssey (Kubrick)
  8. Tokyo Story (Ozu)
  9. The Tree of Life (Malick)
  10. Vertigo (Hitchcock)

To όνομα του Roger Ebert έχει το δικό του αστέρι στη λεωφόρο δόξας του Χόλυγουντ. Επί 46 χρόνια έγραφε τις κριτικές του στην εφημερίδα Chicago Sun-Times , ενώ είχε και δική του τηλεοπτική εκπομπή επί 31 χρόνια. Το πρόγραμμά του «At the Movies» είχε μεγάλη επιτυχία στο αμερικάνικο κοινό. Επίσης, συνέγραψε δεκάδες βιβλία και το σενάριο της ταινίας «Beyond The Valley of the Dolls» (1970) του Russ Meyer.

Η περιπέτειά του με την επάρατη νόσο ξεκίνησε το 2002 με καρκίνο των σιελογόνων αδένων, ενώ το 2006 του διαγνώσθηκε καρκίνος του θυρεοειδούς. Ο δημοσιογράφος υποβλήθηκε σε πλήθος εγχειρήσεων και επεμβάσεων, χάνοντας, τελικά, το κάτω μέρος της γνάθου του μαζί και την ικανότητα να μιλά αλλά και να τρώει. Για τέσσερα χρόνια έμεινε χωρίς φωνή, μέχρι που το 2010 κατάφερε να επικοινωνεί μέσω χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b