MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
08
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Εκπαιδεύοντας την Ρίτα στο θέατρο Άλμα

Ο πρώτος κύκλος της περιοδείας της παράστασης “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” του Willy Russell (σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη) ολοκληρώθηκε. Λόγω του απαιτητικού προγράμματος των δύο πρωταγωνιστών Γιώργου Χριστοδούλου και Άννας Μενενάκου οι οποίοι θα βρίσκονται στο studio για τα γυρίσματα της σειράς του Mega “Πίσω στο Σπίτι”, επιστρέφει στην Αθήνα για λίγες μόνο παραστάσεις. Συνεχίζει στο Θέατρο Άλμα από Παρασκευή 8 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 9:00μ.μ. και Κυριακή στις 19:00.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ένα έργο με πολύ χιούμορ, που μέσα από την σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας με μεγάλες διαφορές, ηλικίας, μόρφωσης και κοινωνικής τάξης, του καθηγητή Φρανκ (Γιώργος Χριστοδούλου) και της μαθήτριάς του Ρίτας (Άννα Μενενάκου), χλευάζει πρόσωπα, μεθόδους και καταστάσεις, ενώ παράλληλα διερευνά αξίες και αρχές ανθρώπων, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και μορφωτικού επιπέδου.

Η Ρίτα, μια νεαρή κομμώτρια, αποφασίζει σε ηλικία 26 ετών να ανακαλύψει τον εσωτερικό της κόσμο μέσω της μάθησης, γι’ αυτό γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο επιβλέπων καθηγητής της είναι ο Φρανκ, ένας αρκετά μεγαλύτερός της άνδρας και επιρρεπής στο ποτό, αναλαμβάνει να της διδάξει τα πάντα γύρω από τη λογοτεχνία. Στη σκηνή, παρακολουθούμε την επεισοδιακή γνωριμία της Ρίτας και του Φρανκ, δύο ανθρώπων εκ πρώτης όψεως εντελώς διαφορετικών, αλλά και την μετέπειτα ανάπτυξη της σχέσης τους. Η Ρίτα επιθυμεί ουσιαστικά να αλλάξει τη ζωή της μέσω της μόρφωσης και θα προσπαθήσει πολύ για αυτό. Ο Φρανκ θα τη βοηθήσει και θα φτάσει κάποια στιγμή σε σημείο να είναι ο ίδιος “μαθητής” της νεαρής κομμώτριας. Εκείνος θα θελήσει να “κατασκευάσει” την Ρίτα, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα.

Όμως αν αυτό συμβεί η Ρίτα θα παραμείνει το ίδιο γοητευτική, όπως στην αρχή; Ο καθηγητής ερωτεύεται σταδιακά το δημιούργημά του. Εκείνη;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Willy Russell
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης


Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Άννα Μενενάκου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί τον Γιώργο Παπαπαύλου σε μια νέα σουρεαλιστική κωμωδία
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μίμης Καπέρδος ανεβάζει στο Ελιάρτ μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες της ζωής μας
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Στο Θέατρο Ιλίσια, η παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό
ΘΕΑΤΡΟ
Αναπαραγωγή, του Barry McStay στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Misslightenment: Μια performance της Ελένης Πλουμή στον Μικρό Κεραμεικό
ΘΕΑΤΡΟ
Χρονικό μιας εξημέρωσης (Οδηγός καλών τρόπων): Το τρίτο “Σκίτσο” της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού στο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή στο θέατρο NOŪS Creative space
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Εκκοκκιστήριο στο θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
The Fever, του Wallace Shawn στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Χορός των εραστών: Η Στέγη στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση του Tiago Rodrigues
ΘΕΑΤΡΟ
Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Βουργουνδία: Η σύγχρονη “Υβόννη” του Γκομπρόβιτς στο Θέατρο Σφενδόνη