MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επετειακή κυκλοφορία για τα 40 χρόνια του Aladdin Sane του θρυλικού David Bowie

Κάποτε ο David Bowie έγραφε μουσική ιστορία! Σαράντα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την κυκλοφορία του Aladdin Sane, του άλμπουμ που ακολούθησε τον πιο γνωστό ίσως δίσκο του μεγάλου ροκ σταρ, το The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars (1972), το οποίο έκανε το glam rock και τον ίδιο τον Bowie ό,τι πιο hot υπήρχε εκείνη την περίοδο μουσικά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στις 13 Απριλίου 1973. Το Aladdin Sane ήταν το έκτο άλμπουμ του David Bowie και γράφτηκε στις διαδρομές που έκανε ο σταρ και η μπάντα του για την προώθηση του Ziggy. To Aladdin Sane είναι λογοπαίγνιο (A lad insane).

Ήταν το τελευταίο άλμπουμ που έκανε ο Bowie με το line-up των Spiders και τους Mick Ronson (κιθάρα, πιάνο, φωνητικά), Trevor Bolder (μπάσο) και Mick ‘Woody’ Woodmansey (ντραμς). Με αυτό επίσης ξεκίνησε η συνεργασία του Bowie με τον νεο-jazz πιανίστα Mike Garson. Εκτός από το να τραγουδάει, ο Bowie  έπαιζε κιθάρα, αρμόνικα, keyboards και σαξόφωνο. Το άλμπουμ αυτό είχε πιο ξεκάθαρο ροκ ήχο, με σκοπό να κυριεύσει και το κοινό των ΗΠΑ, ενώ υπήρχε επιρροή από τους Rolling Stones.

Οι προπαραγγελίες του άλμπουμ στην Αγγλία έφτασαν τις 100 χιλιάδες (κάτι που είχε να γίνει απο την εποχή τωνBeatles). Ήταν το πρώτο άλμπουμ του Bowie που έγινε νο 1 στην Αγγλία, ενώ στην Αμερική έφταση το νο 17.

Η επετειακή έκδοση έχει υποστεί επεξεργασία από τον Ray Staff  των  AIR Studios του Λονδίνου. Τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν και στην μορφή των i tunes

Τα τραγούδια της επετειακής κυκλοφορίας του Aladdin Sane:

1. Watch That Man
2. Aladdin Sane (1913-1938-197?)
3. Drive-In Saturday
4. Panic In Detroit
5. Cracked Actor
6. Time
7. The Prettiest Star
8. Let’s Spend the Night Together
9. The Jean Genie
10. Lady Grinning Soul

 
 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b