MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αλίκη Χρυσοχού: Η Ελληνίδα σοπράνο που άφησε άφωνο τον Simon Cowell

Άφωνη έμεινε η κρτική επιτροπή του Αγγλία έχεις ταλέντο (Britain’s got talent) από τις φωνητικές δυνατότητες της μισής Ελληνίδας σοπράνο Αλίκης Χρυσοχού, αλλά και από την προσωπική της ιστορία. Ιδίως ο μήδας των talent shows Simon Cowell δήλωσε ότι έμεινε άφωνος τόσο με το ταλέντο της κοπέλας, όσο και με την συγκλονιστική της ιστορία.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Αλίκη Χρυσοχού είχε πάθει εγκεφαλίτιδα και για μεγάλο διάστημα ήταν στο νοσοκομείο, ανήμπορη να μιλήσει, να επικοινωνήσει και να φροντίσει τον εαυτό της. Ό,τι είχε μάθει σε όλη της την ζωή είχε διαγραφεί από το μυαλό της. Η μητέρα της ήταν δίπλα της και την φρόντιζε, σαν να ήταν μωράκι. Κάποια μέρα η μητέρα της άρχισε να της τραγουδάει κάτι και τότε η Αλίκη Χρυσοχού μουρμούρισε κι αυτή κάτι. Ήταν το πρώτο σημείο επικοινωνίας που έδωσε.

Αφού συνήλθε από την αρρώστια της, η Αλίκη Χρυσοχού  επαγγελματική καριέρα στην μουσική, ως τραγουδίστρια και δασκάλα μουσικής. Στους προκριματικούς του “Αγγλία έχεις ταλέντο” τραγούδησε το Bring Me To Life των Evanescence και τους συγκλόνισε όλους. Μάλιστα, ο Simon Cowell δήλωσε ότι η τραγουδίστρια είναι φυσικό ταλέντο και ότι δεν θέλει να φύγει. Η τραγουδίστρια πήρε τέσσερα ναι κι ο Cowell είπε ότι είναι το πιο εύκολο ναι που έχει δώσει στην ζωή του.

Η Αλίκη γεννήθηκε στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005 με πτυχίο στη  μουσική. Από το 2008 ζει στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στο ΗΒ Studio με διαπρεπείς δασκάλους, όπως ο Steven M. Crawford, μαέστρος της Μητροπολιτικής Όπερας. Επίσης μαθήτευσε στο μεγάλο Μεξικανό τενόρο Armando Mora και στους μαέστρους Pier Giorgio Del Nunzio και Marco Balteri. Παρουσιάστηκε σε σειρά συναυλιών σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι  Κανάριοι Νήσοι, η Ελλάδα, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 
 
 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b