MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αλίκη Χρυσοχού: Η Ελληνίδα σοπράνο που άφησε άφωνο τον Simon Cowell

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Άφωνη έμεινε η κρτική επιτροπή του Αγγλία έχεις ταλέντο (Britain’s got talent) από τις φωνητικές δυνατότητες της μισής Ελληνίδας σοπράνο Αλίκης Χρυσοχού, αλλά και από την προσωπική της ιστορία. Ιδίως ο μήδας των talent shows Simon Cowell δήλωσε ότι έμεινε άφωνος τόσο με το ταλέντο της κοπέλας, όσο και με την συγκλονιστική της ιστορία.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Αλίκη Χρυσοχού είχε πάθει εγκεφαλίτιδα και για μεγάλο διάστημα ήταν στο νοσοκομείο, ανήμπορη να μιλήσει, να επικοινωνήσει και να φροντίσει τον εαυτό της. Ό,τι είχε μάθει σε όλη της την ζωή είχε διαγραφεί από το μυαλό της. Η μητέρα της ήταν δίπλα της και την φρόντιζε, σαν να ήταν μωράκι. Κάποια μέρα η μητέρα της άρχισε να της τραγουδάει κάτι και τότε η Αλίκη Χρυσοχού μουρμούρισε κι αυτή κάτι. Ήταν το πρώτο σημείο επικοινωνίας που έδωσε.

Αφού συνήλθε από την αρρώστια της, η Αλίκη Χρυσοχού  επαγγελματική καριέρα στην μουσική, ως τραγουδίστρια και δασκάλα μουσικής. Στους προκριματικούς του “Αγγλία έχεις ταλέντο” τραγούδησε το Bring Me To Life των Evanescence και τους συγκλόνισε όλους. Μάλιστα, ο Simon Cowell δήλωσε ότι η τραγουδίστρια είναι φυσικό ταλέντο και ότι δεν θέλει να φύγει. Η τραγουδίστρια πήρε τέσσερα ναι κι ο Cowell είπε ότι είναι το πιο εύκολο ναι που έχει δώσει στην ζωή του.

Η Αλίκη γεννήθηκε στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005 με πτυχίο στη  μουσική. Από το 2008 ζει στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στο ΗΒ Studio με διαπρεπείς δασκάλους, όπως ο Steven M. Crawford, μαέστρος της Μητροπολιτικής Όπερας. Επίσης μαθήτευσε στο μεγάλο Μεξικανό τενόρο Armando Mora και στους μαέστρους Pier Giorgio Del Nunzio και Marco Balteri. Παρουσιάστηκε σε σειρά συναυλιών σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι  Κανάριοι Νήσοι, η Ελλάδα, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 
 
 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Οι συναυλίες της εβδομάδας: 10+1 μουσικές στάσεις που αξίζουν στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
20 χρόνια Back to Black: Το “μαύρο” που δεν ξεθώριασε ποτέ
Μουσικά Νέα
“15”: Οι Mechanimal κυκλοφορούν νέο δίσκο και προκαλούν το χάος
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Μουσικά Νέα
Φουτουριστικά visuals και καθηλωτική techno: Τι να περιμένεις από το πολυαναμενόμενο ÆDEN Athens του Anyma
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Fontaines D.C. φέρνουν το “Dopamine Chamber” στην Αθήνα
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
ΚΠΙΣΝ: 4η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Βαμβακού Λακωνίας
Μουσικά Νέα
Η Angelika Dusk πατά REWIND στα 80s και μάς χαρίζει έναν δίσκο γεμάτο φως (video)
Μουσικά Νέα
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Carnegie Hall: Θερμή υποδοχή με μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Judas Priest θα ταρακουνήσουν το Markopoulo Complex