MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Στο μυαλό του αστυνόμου Μπέκα»- Αφιέρωμα στον συγγραφέα Γιάννη Μαρή

Ο Γιάννης Μαρής είναι ένας από τους κορυφαίους του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Έργα του όπως το Έγκλημα στα παρασκήνια, έγιναν ταινία και θεατρική παράσταση, ενώ ο Αστυνόμος Μπέκας είναι η εμβληματική μυθιστορηματική μορφή ντετέκτιβ στην ελληνική μυθοπλασία και έφτασε να γίνει ακόμα και σίριαλ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) στην Θεσσαλονίκη εκδήλωση με θέμα τον συγγραφικό κόσμο του Γιάννη Μαρή, υπό τον τίτλο «Στο μυαλό του αστυνόμου Μπέκα».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) και εντάσσεται στο θεματικό κύκλο «Λέξεις σαν σφαίρες. Το αστυνομικό μυθιστόρημα», ενώ είναι η πρώτη από τις τρείς που θα ακολουθήσουν. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

\Για τη ζωή και το έργο του «πατριάρχη» της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά και για τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη θα μιλήσουν οι συγγραφείς Ανδρέας Αποστολίδης («Ο Μαρής, ο Μπέκας και η Θεσσαλονίκη»), Αργύρης Παυλιώτης («Καν’ το όπως ο Μαρής») και Γιάννης Ράγκος («Από το χαρτί στο σελιλόιντ – Τα έργα του Γιάννη Μαρή στον κινηματογράφο και την τηλεόραση»).
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Κρίτων Σαλπιγκτής.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε το γεγονός ότι το 2012 χαρακτηρίστηκε ως «άτυπο» έτος Γιάννη Μαρή, καθώς κατά τη διάρκειά του κυκλοφόρησε σειρά βιβλίων αφιερωμένων στον ίδιο και στο θρυλικό ήρωα του, αστυνόμο Μπέκα, που συνοδεύτηκαν από δεκάδες δημοσιεύματα για τη ζωή και το έργο του, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού γι αυτόν. Μεταξύ των τίτλων αυτών, συγκαταλέγονται ο συλλογικός τόμος διηγημάτων «Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα» (εκδόσεις Καστανιώτης), γραμμένων από σύγχρονους συγγραφείς – μέλη της Ε.Λ.Σ.Α.Λ., η μελέτη του Ανδρέα Αποστολίδη «Στον κόσμο του Γιάννη Μαρή» (εκδόσεις Άγρα), η νουβέλα του Κρίτωνα Σαλπιγκτή «Τελευταίο δρομολόγιο – Μια ιστορία του Αστυνόμου Μπέκα» (εκδόσεις Αιγαίον) και δύο «άγνωστα», αλλά εξαιρετικά, μυθιστορήματα του Γιάννη Μαρή, «Ο 13ος επιβάτης» και «Η κυρία της νύχτας» (εκδόσεις Άγρα).

Πληροφορίες : Κωνσταντίνος Βόγδανος, Τηλέφωνο: 2310 374808

 
 
 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b