Κοινωνικό
Μίλα στο Studio της Οδού Πλαταιών
Η Κριστιάνε Βούλπιους (σύζυγος του Γκαίτε), η Καταρίνα Φον Μπόρα (σύζυγος του Μαρτίνου Λούθηρου), η Σαπφώ η ποιήτρια, η Μαρία η μητέρα του Ιησού, η Δεισδαιμόνα η ηρωίδα του Σαίξπηρ, η Γκούντρουν Ένσλιν, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Μπάαντερ-Μάινχοφ, η Δόνα Λάουρα, η αθάνατη αγαπημένη του Πετράρχη, η Κλυταιμνήστρα, η βασίλισσα των Μυκηνών, και μια εταίρα των Αθηνών με το όνομα Μεγάρα, μιλούν για τις ζωές τους, αποκαλύπτοντάς μας τη θέση της γυναίκας ανά τους αιώνες.

A
A
Μιλώντας για την πολιτική, τον έρωτα, τη ζωή, την οικογένεια, την κοινωνία, τη θρησκεία, τον θάνατο, αναπτύσσουν το τρίπτυχο Μάνα-Σύζυγος-Ερωμένη. Με την Γκούντρουν Ένσλιν τελικά να ακυρώνει τα τρία παραπάνω και να θέτει το θέμα της γυναίκας-επαναστάτριας.
Οι τρεις ηθοποιοί, μέσα από τους ρόλους τους πότε αλληλοαναιρούνται και πότε αλληλοεπιβεβαιώνονται αναζητώντας δικαίωση, λύση και κάθαρση.
Συντελεστές
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μαίρη Μαραγκουδάκη
Παίζουν: Θεανώ Βασιλείου, Εβίτα Μπαζάκου, Πόπη Μπαρκιά
Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος
Παραγωγή: “Studio της Οδού Πλαταιών”
Κάθε Σάββατο & Κυριακή, ώρα 9:15 μμ
Διεύθυνση
Πλαταιών 4 & Πειραιώς, Κεραμεικός
Τηλέφωνο
213 0058407, 6984036147
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαίρη Μαραγκουδάκη
Σκηνοθεσία: Μαίρη Μαραγκουδάκη
Παίζουν: Θεανώ Βασιλείου, Εβίτα Μπαζάκου, Πόπη Μπαρκιά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
“Κάπου γόπα!”: Νέα καμπάνια του WWF για τη ρύπανση από τις γόπες στις παραλίες
Αγορά ακινήτων: Διαμερίσματα έως 100 τετραγωνικά μέτρα στο στόχαστρο των Ελλήνων αγοραστών
Η πραγματικότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα: Αύξηση παραγωγικότητας, μείωση στο ωρομίσθιο
Anouk Aimée: Η Ταινιοθήκη τιμά τη μνήμη της με προβολή της «Λόλα» του Jacques Demy
15ο Athens Open Air Film Festival: Κινηματογραφικές αποδράσεις με ελεύθερη είσοδο στις ωραιότερες τοποθεσίες της πόλης
Οι Bicep φέρνουν το Chroma με special guests στην Αθήνα
Χάρης Δούκας: «Ήταν ατυχές το γεγονός με τον Λάνθιμο – Πρέπει να διαφυλάξουμε την ταυτότητα του πολιτισμού» (vid)
Max Richter: Ο κορυφαίος συνθέτης μέσα από γεγονότα και αριθμούς
Gajah The Secret Island – Επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή με νέο αέρα και ανανεωμένο μενού
Tsoula Festval: Όλα όσα θα βιώσουμε στο μεγάλο καλοκαιρινό party που έρχεται στην Αστυπάλαια