MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Twitter ανήκει στο… πουλί του και στους φίλους του! – Ένα φευγάτο “φτερωτό” project

Το Twitter είναι μια δεξαμενή συσσωρευμένης σοφίας αλλά και αμπελοφιλοσοφίας, καλού και κακού χιούμορ, ουσιώδους και ανούσιας ενημέρωσης. Ώρες ώρες όλο αυτό το κατεβατό συναγωνισμού εξυπνάδας ή βλακείας μοιάζει με έναν τεράστιο κατάλογο στον οποίο αυτό που τελικά αναγράφεται, μοιάζει να είναι ένα ατέρμονο “μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα……….”. Κάποιος λοιπόν σκέφτηκε να αφήσει τα προσχήματα ανθρώπινου γλωσσικού νοήματος και να δώσει βήμα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε εκείνους από τους οποίους είναι εμπνευσμένη η ιδέα της εταιρικής ταυτότητας και φιλοσοφίας του Twitter, δηλαδή στα ίδια τα πουλιά!

Monopoli Team

Ο καλλιτέχνης Voldemars Dudum από τη Λετονία, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο προώθησης του ανεξάρτητου περιοδικού IR στα social media: ορμώμενος από το μότο του περιοδικού, ότι όλοι έχουν δικαίωμα να ακουστεί η “φωνή” τους, σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Twitter, στον οποίο τα tweets θα προέρχονται από πραγματικά πουλιά, ώστε να αποκατασταθεί έτσι η μεγαλύτερη διαδικτυακή “αδικία”, όπως χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους του project! Άφησε λοιπόν στο ύπαιθρο ενός χωριού στις δυτικές ακτές της Λετονίας, ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή, σε κάθε πλήκτρο του οποίου τοποθέτησε κομματάκια ωμού κρέατος. Τα πουλιά που ζουν στην περιοχή κάνουν έτσι το τσιμπούσι της ζωής τους, και κάθε τους τσιμπιά προκαλεί και το πάτημα ενός πλήκτρου. Αυτό που προκύπτει από την “πληκτρολόγηση”, εμφανίζεται αυτομάτως στο @hungry_birds, τον αντίστοιχο λογαριασμό των πουλιών στο Twitter, ενώ η “δράση” μεταδίδεται με live streaming στο http://birdsontwitter.com/, όπου θα βρείτε και μαγνητοσκοπημένα βίντεο – μια πολύ tech εκδοχή του bird watching!

Μήπως όλο αυτό σας φαίνεται εντελώς χαζό; Ε λοιπόν το project έχει κερδίσει τα εξής βραβεία: 2012 Webby People’s Voice Award Winner for Online Guerilla & Innovation, 2011 ADC*E, 2011 Gold for Interactive, 2011 Kiev Advertising Festival – Best of Show for Interactive, 2011 Golden Hammer Gold, 2011 Latvian Art Directors Club Adwards – Silver.

Αυτή την εποχή ο χειμώνας είναι αρκετά βαρύς στη Λετονία για να επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχεια του project, που έχει διακοπεί προσωρινά, με τα πουλιά να έχουν αφήσει προς το παρόν τους ανθρώπους να ενημερώνουν τον λογαριασμό τους, που αυτή τη στιγμή αριθμεί 7.400 followers. Όμως μία τουιτεροφωτογραφία τους, στην οποία σχηματίζεται με πλήκτρα υπολογιστή η ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2013, όταν και εικάζεται ότι τα πεινασμένα πουλιά θα επιστρέψουν online, κρατά σε προσμονή και εγρήγορση τους fans του εγχειρήματος.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το στήσιμο του “Hungry Birds”. Θα γελάσετε επίσης με κάποια σχόλια χρηστών, όπως αυτά που ερμηνεύουν τι θέλουν να πουν τα πουλιά.

Γιατί, αλήθεια, πόση μεγαλύτερη συμπαντική αξία νομίζεις πως έχουν τα δικά σου tweets…;

Αργυρώ Σταυρίδη

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/juh7ZHNK7Fo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b