MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Το να είσαι διάσημος είναι πλέον επάγγελμα!

Ένα από τα σημαντικότερα μιούζικαλ στην ιστορία του είδους, το «CHICAGO» το επονομαζόμενο «Rolls Royce των musicals» ανεβαίνει από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Παλλάς. Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής στην συνέντευξη τύπου για την παράσταση, το συγκεκριμένο έργο είναι για πάντα επίκαιρο, γιατί δεν γράφτηκε για την εποχή του. Γράφτηκε το 1978, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, αλλά αναφέρεται στην δεκαετία του 30, στην εποχή του κραχ και μιας έκπτωσης ηθικών αξιών στις ΗΠΑ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αυτή η μετάβαση από μια εποχή σε μια άλλη, παλαιότερη, αλλά αντίστοιχή της, είναι το μυστικό που κρατάει το έργο επίκαιρο ακόμα και σήμερα, για τον γνωστό σκηνοθέτη, που έχει αναλάβει την ευθύνη της παράστασης. Παράλληλα, ο Φασουλής υπογράμμισε ότι το έργο φλερτάρει με τον Μπρεχτ και την επιθεώρηση του 30.

Οι χορογραφίες είναι του Φωκά Ευαγγελινού και η ενορχήστρωση – μουσική διδασκαλία του Αλέξη Πρίφτη, ενώ το λαμπερό καστ των ηθοποιών απαρτίζουν οι Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντώνης Λουδάρος και σε ρόλο έκπληξη η Μαρινέλλα!

Ο Σταμάτης Φασουλής δήλωσε για το καστ, ότι είναι πολύ υψηλής ποιότητας. “Συνεργάζομαι με πλάσματα που τους είμαι παραδομένος” είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, ενώ δήλωσε ότι ο θίασός του κάνει πράγματα αδιανόητα για ηθοποιούς χορευτικά και φωνητικά. Για το ταλέντο των ηθοποιών της παράστασης, μίλησε με δέος και η Μαρινέλλα, υπογραμμίζοντας: “Δεν έχω δει πιο ταλαντούχα πλάσματα!” Ταυτόχρονα, η γνωστή τραγουδίστρια δήλωσε ότι η ίδια αυτοπροτάθηκε στον Φασουλή για τον ρόλο που ερμηνεύει στο έργο. Ο σκηνοθέτης το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι δεν θα τολμούσε να φαντασθεί πως η Μαρινέλλα θα ήθελε να συμμετέχει στο project του. Και η Σμαράγδα Καρύδη, όμως, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, για την μεγάλη τραγουδίστρια: ” Η Μαρινέλλα εκτός από μύθος, είναι και ένα παιδί” είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ έχοντας το ρόλο ενός πολυμήχανου και αδίστακτου δικηγόρου διασημοτήτων. Ο Μαρκουλάκης στη συνέντευξη ονόμασε ένα- ένα τα κίνητρά του, για να πάρει μέρος σε αυτήν την παραγωγή. Όπως δήλωσε, το Chicago δεν είναι ένα τυχαίο μιούζικαλ και ο συγγραφέας του, ο Fosse, ειχε σφραγίσει τον ηθοποιό από την παιδική του ηλικία, όταν είχε δει ένα ντοκιμαντέρ του, το “All that jazz”. Ο άλλος λόγος είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης, ο Σταμάτης Φασουλής και ο τρίτος, ο θίασος της παράστασης. Αλλά για τον Κ. Μαρκουλάκη το ίδιο το Παλλάς είναι ένα γεγονός!

Ως προς το ίδιο το έργο και το θέμα του, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης τόνισε ότι η διασημότητα στην εποχή μας έχει γίνει επάγγελμα. Παλιότερα στις έρευνες τα νέα παιδιά δήλωναν ότι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί ή ποδοσφαιριστές, ενώ πλέον στις μέρες μας λένε ότι θέλουν να γίνουν διάσημοι. Κι επειδή το θέμα διασημότητα είναι στον πυρήνα του Chicago, το συγκεκριμένο έργο, που μιλάει για την υποκρισία της κοινωνίας του θεάματος τη δεκαετία του 30 στις ΗΠΑ, δεν μπορεί παρά να είναι επίκαιρο. Όπως υποστηρίζει κι ο Μιχάλης Ρέππας, ο Μπρεχτ δεν πρόλαβε να γράψει αυτό το έργο, γιατί είχε πεθάνει. “Ντρέπομαι σαν Ευρωπαίος που γράφτηκε στην Αμερική το πιο διειδυτικό έργο για την κοινωνία του θεάματος” υπογράμμισε ο γνωστός ηθοποιός- συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο οποίος στην συγκεκριμένη παράσταση υπογράφει την μετάφραση των στίχων στα τραγούδια της παράστασης.

Το Chicago είναι μια αυθεντική «τζαζ» ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», «τον κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής! Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες που έμειναν στην ιστορία είχαν την υπογραφή του Bob Fosse. Το κοινό το χειροκρότησε με ενθουσιασμό για δύο χρόνια και λόγω αυτής της μεγάλης του επιτυχίας ανέβηκε και πάλι το 1996 και το 1997 σε δύο σκηνές του Broadway κατακτώντας τον τίτλο του 4ου μακροβιότερου μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway! Την ίδια εξαιρετική διαδρομή είχε και στο West End του Λονδίνου αφού παιζόταν από το 1997 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2012 που δόθηκε η τελευταία παράσταση!

Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Μέχρι τις 17 Ιουνίου είχε συμπληρώσει ήδη 6,472 παραστάσεις και σήμερα συνεχίζεται στο Ambassador Theatre στη Νέα Υόρκη. Το 2002 έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η Queen Latifah. Έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο από την πόλη του Μεξικού μέχρι τη Μόσχα και από το Σάο Πάολο μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι συντελεστές
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Ενορχήστρωση – Μουσική Διδασκαλία: Αλέξης Πρίφτης
Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενουβία
Βοηθοί σκηνογράφου: Αλίκη Κυλίκα, Μιχάλης Σαπλαούρας
Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Τσακότα
Βοηθός χορογράφου: Αναστάσης Δεληγιάννης

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Βέλμα Κέλυ η Τάνια Τρύπη, Ρόξυ Χάρτ η Σμαράγδα Καρύδη, Μπίλυ Φλυν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Εϊμος Χάρτ ο Αντώνης Λουδάρος
Και στο ρόλο της Μάμα Μόρτον η Μαρινέλλα

Μαζί τους οι ηθοποιοί-χορευτές: Αντιγόνη Ψυχράμη, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Άντεια Ολυμπίου, Δήμητρα Σιγάλα, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Μανόλης Θεοδωράκης, Χρήστος Σπανός, Άρης Πλασκασοβίτης, Αρετή Πασχάλη, Λίνα Εξάρχου, Κωνσταντίνος Καϊκής, Χρήστος Γεωργαλής, Γιάννης Αθητάκης
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b