MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Γυναίκα από Σύμπτωση – Ελισάβετ, στο Αγγέλων Βήμα

Από τις 6 Οκτωβρίου η ανατρεπτική σάτιρα του Ντάριο Φο “Γυναίκα από Σύμπτωση-Ελισάβετ”ανεβαίνει στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου με τη Μάρω Κοντού στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Λονδίνο, αρχή 17ου αιώνα. Τα άδυτα του παλατιού. H ροκ-υπερώριμη-παρθένα-βασίλισσα, Ελισάβετ η Α’, λαχταράει να την ξαναποθήσει ο άντρας της ζωής της, ο Κόμης του Έσσεξ. Η απίθανη τρελομάγισσα, Μάμα Ζάζα, επιστρατεύεται για να ξαναδώσει στη βασίλισσα τα χαμένα νιάτα με ανεκδιήγητα γιατροσόφια. Η Μάρθα, ο μόνος άνθρωπος που η βασίλισσα υπακούει και φοβάται, κάνει αγώνα για να κρατήσει τα μυαλά της βασίλισσας στη θέση τους. Ο αρχηγός αστυνομίας, Έγκερτον, περιφέρεται ασκόπως εν μέσω πανικού και συνωμοσιών. Ο νεαρός Τόμας είναι το one-night-stand της βασίλισσας. Ο γκαφατζής παπάς είναι ένας επίδοξος δολοφόνος της.

Αυτό το παράδοξο μπουκέτο, μέσα από το φακό της ανελέητης σάτιρας του Dario Fo, ξεσκεπάζει την κενότητα και τη ματαιότητα της εξουσίας
με μια δαντέλα ανατροπών που σαρώνει τα πάντα. Την ίδια ώρα, η βασίλισσα συναντιέται, ίσως για τελευταία φορά, με το πεπρωμένο της και τον ιστορικό της ρόλο.   

Συντελεστές
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σκηνικά: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου (Βραβείο διαγωνισμού Αγγέλων Βήμα – Κολεγίου Βακαλό)
Κοστούμια: Θανάσης Γκασιώνης(Βραβείο διαγωνισμού Αγγέλων Βήμα – Κολεγίου Βακαλό)
Φωτισμοί: Γιάννης Κατσαρής  
Βοηθός σκηνοθέτη:  Βιργινία Κυπριώτη 

Λόγω περιορισμένων θέσεων και για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 210 5242211 & 210 5242213 από 11.30 έως 14.30 και από 18.00 έως 22.00 και στο ταμείο του θεάτρου τις ίδιες ώρες εκτός από Σάββατο πρωί.

Διεύθυνση
Σατωβριάνδου 36 (Μετρό Ομόνοια) τκ 104 31 Αθήνα

Τηλέφωνο
210 5242211

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντάριο Φο
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος


Παίζουν: Μάρω Κοντού: Ελισάβετ, Μαρία Αντουλινάκη: Μάρθα, Δημήτρης Λιόλιος: Μάμα Ζάζα, Βασίλης Ξενικάκης:Έγκερτον, Γιώργος Παράσχος: Εραστής της μιας βραδιάς Δημήτρης Καμπόλης: Δολοφόνος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b