MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ολική επαναφορά από τις διακοπές: Οι καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου

Το Καλοκαίρι μας τελείωσε κι ο Σεπτέμβρης της επιστροφής στην φυσιολογική πορεία της ζωής και των υποχρεώσεων μπαίνει για τα καλά. Ίσως να μην είναι τυχαία η προβολή της ταινίας “Ολική Επαναφορά” στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα. Εκτός όμως από τον κινηματογράφο και την επιστημονική του φαντασία, πάρα πολλές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις υπάρχουν, για να μας κάνουν να δεχθούμε την επαναφορά από την θερινή ραστώνη πιο γλυκά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη μαζί και στο θέατρο Πέτρας! Περισσότεροι από 40.000 θεατές παρακολούθησαν τις επιτυχημένες παραστάσεις τους στην Αθήνα (Θέατρο Παλλάς) και στη Θεσσαλονίκη (ΜΜΘ) . Οι κριτικοί είπαν ότι ποτέ δύο ελληνικές φωνές δεν ταίριαξαν τόσο πολύ…Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ποτέ δύο γυναίκες της μουσικής δεν έσκυψαν με τόση εκτίμηση η μία στο έργο της άλλης.
Για περισσότερες από δυόμισι ώρες στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα που σχεδίασαν οι ίδιες, μας υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι στα τοπία του ελληνικού τραγουδιού συνοδευόμενες από οκτώ μουσικούς. Από το “Όλα σε θυμίζουν” και το “Ζω” ως τα “Στερεότυπα” και το “Δι’ ευχών”, από τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και στιχουργών ως τα τραγούδια που έγραψαν οι ίδιες.

Σε όαους πάντως βολεύει περισσότερο ο Πειραιάς, οι δυο μεγάλες ερμηνεύτριες πραγματοποιούν συναυλία και την επόμενη μέρα, Σάββατο, στο Κατράκειο

ΘΕΑΤΡΟ:
Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή στο Ηρώδειο με τον Αιμίλιο Χειλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία σε διάφορες πολεις της Ελλάδας, η κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού . Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

ΣΙΝΕΜΑ:
Τουριστικός Woody Allen Στη Ρώμη με αγάπη, με πολλούς αστέρες του Hollywood, από Αμερική και Ευρώπη (Penelope Cruz και Roberto Benini) και τον ίδιο τον σκηνοθέτη αυτή τη φορά και σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Τέσσερις ιστορίες ξετυλίγονται παράλληλα στη Ρώμη: Μια νεαρή αμερικανίδα γνωρίζει και ερωτεύεται έναν γοητευτικό, ιδεολόγο Ρωμαίο. Λίγο καιρό μετά προγραμματίζουν το γάμο τους και οι γονείς της έρχονται να γνωρίσουν τους πεθερούς. Θα εκπλαγούν από τη φωνή του πατέρα του όταν τραγουδάει στο μπάνιο…Ένας διάσημος αρχιτέκτονας ψάχνει το φοιτητικό του σπίτι και συναντάει ένα νεαρό που θα βρεθεί διχασμένος ανάμεσα στην κοπέλα του και την ελκυστική φίλη της…Από μια παραξήγηση, ένας ντροπαλός επιχειρηματίας θα γνωρίσει στους συγγενείς του μια πόρνη ως σύζυγό του… Και ένας εντελώς συνηθισμένος ανθρωπάκος θα βρεθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα στο επίκεντρο της δημοσιότητας…

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
– Συναυλία του Παντελή Θαλασσινού, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Πέτρας στην Αθήνα. Η μουσική του Θαλασσινού συνδέεται με το παρελθόν μ’ ένα, όχι και τόσο αδιόρατο, νήμα, που, εκτός των άλλων, συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του, κι αυτό… παρουσιάζει ενδιαφέρον. Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο την παρουσία του Παντελή Θαλασσινού είναι η αυτόδηλη πιστοποίηση πως τα τραγούδια του έχουν καταγωγή, με σημείο αιχμής το Αιγαίο πέλαγος και τα Ανατολικά παράλια, που έγιναν η κινητήριος δύναμη του τραγουδιού του.

– Ο frontman των Τρυπών Γιάννης Αγγελάκας συνεχίζει την προσωπική του πορεία με συνοδειπόρους τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά. Αυτή την φορά εμφανίζονται στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου, στο Γαλάτσι.
Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με “ψυχή βαθιά”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός “χωρίς κανόνες”, καταφέρνει σε κάθε εμφάνισή του, να απογειώνει τη διάθεση του κοινού σε ένα “αιρετικό” παραλήρημα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
Το λάτιν πάρτυ στο το 1ο Cuba Festival συνεχίζεται με τον δεύτερο σταθμό του το μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Calle De Cuba (Οι δρόμοι της Κούβας) στο Φλαbaraki- παραλία Φλάμπουρο-Λουτράκι. Συμμετέχουν οι: Baclava Cubano, Omar Cuesta(El Pantera), Dj Acebes, Yiliam Fernandez Quesada
Χαρακτηρίστηκε ως ένα πολύ εντυπωσιακό μουσικό-χορευτικό δρώμενο. Ένα διαφορετικό πολιτιστικό τριήμερο που ήθελε να μας «μυήσει» στην Κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία αλλά και να παρασύρει τους λάτρεις –και μη – του είδους σε εκρηκτικούς χορευτικούς ρυθμούς. Αυτό ήταν. Ένα τριήμερο φεστιβάλ που κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των 3000 -και πλέον- ατόμων που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στην τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ στο Προπονητικό Κέντρο Baseball στο Ελληνικό, ενώ εξίσου πολλοί ήταν και εκείνοι που βρέθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες της διοργάνωσης, στις εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, για μια πρώτη γεύση «από Κούβα».

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
– Ένα ξεχωριστό θέαμα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Αθηναϊκό κοινό στο Ωδείο Ηρωδου Αττικού με την συναυλία του Χρόνη Αηδονίδη. Στην συναυλία θα πάρουν μέρος ο Πέτρος Γαϊτάνος και η Γιώτα Νέγκα. Η συναυλία θα δοθεί εις μνήμην της θλιβερής επετείου της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την εκχώρηση της Ανατολικής Θράκης στην Τουρκία, την 9η Σεπτεμβρίου 1922, ημέρα που δόθηκε εντολή από του συμμάχους κατόπιν της ήττας των ελληνικών στρατευμάτων για την απόσυρση του ελληνικού πληθυσμού από την περιοχή. Τονισμένο θα είναι στη συναυλία και το ποντιακό στοιχείο.
Ο μεγάλος δάσκαλος και ερμηνευτής της ελληνικής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, πλαισιωμένος από αυθεντικά παραδοσιακά συγκροτήματα, που θα έρθουν ειδικά για την συναυλία στην Αθήνα, από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θράκη, αλλά και τους μαθητές του, θα μας προσφέρει μια περιήγηση στην ιστορία και την μουσική παράδοση της Θράκης, στα νανουρίσματα της Μακεδονίας, στους εντόνους ρυθμούς του Πόντου και στα Μοιρολόγια της Σμύρνης.

-Στο Bios έχουμε το πρώτο hip-hop event της φετινής σεζόν, με καλεσμένους τον Chali2Na, frontman των θρυλικών Jurassic 5, μέλος της μπάντας Ozomatli και έναν απο τους καλύτερους mc’s παγκοσμίως με χαρακτηριστική φωνή, τον Roc C (Stones Throw/Ron Artiste) και τον Dj P-Trix (USA DMC Champion).

ΣΙΝΕΜΑ:
Ολική επαναφορά της Ολικής Επαναφοράς. Μία πασίγνωστη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας γίνεται remake με τον Colin Farrell στα παπούτσια του Arnold Schwarzenegger και καυτές συμπρωταγωνίστριες. Ο Douglas Quaid (Colin Farrell) έχει εγκλωβιστεί σε μια βαρετή ζωή: δουλεύει στη γραμμή συναρμολόγησης ενός εργοστασίου και είναι παντρεμένος με τη Lori (Kate Beckinsale). Πολύ σύντομα επιζητά να αποδράσει, έστω και νοητικά, από τη μάταιη καθημερινότητά του κι επισκέπτεται τη Rekall, μια εταιρεία που θα μετατρέψει το όνειρο του να ζήσει ως μυστικός πράκτορας σε πραγματική ανάμνηση. Όμως κάτι πηγαίνει εντελώς στραβά κι ο Douglas βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η αστυνομία τον κυνηγάει, ενώ η μόνη του σύμμαχος είναι μια αγωνίστρια (Jessica Biel) της Αντίστασης. Η γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας θολώνει και η τύχη ολόκληρου του κόσμου κρέμεται από τον Quaid.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b