MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σοκ στην κινηματογραφική βιομηχανία για την σφαγή του Κολοράντο!- Τι δηλώνει ο σκηνοθέτης του Batman

Όχι μόνο στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ και παγκοσμίως, αλλά και στην κινηματογραφική βιομηχανία έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ η σφαγή στο Κολοράντο με 12 νεκρούς, από τον James Holmes, σε κινηματογράφο που έπαιζε την πρεμιέρα του νέου Batman. Για το Σαββατοκύριακο, οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν αποτελέσματα του Box Office. Έτσι ακολούθησαν την απόφαση της Warner να μην ανακοινώσει τα κέρδη του νέου Batman, με τίτλο The Dark Knight Rises, γι’ αυτό το τριήμερο, θεωρώντας ότι είναι επουσιώδες μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Κολοράντο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αμέσως μετά τα τρομακτικά γεγονότα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο πολύ επιτυχημένος Βρετανός Christopher Nolan, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει εκ μέρους τόσο του ιδίου, όσο και όλων των συντελεστών της ταινίας, την απερίγραπτη λύπη του για την αδιανόητη τραγωδία που έπεσε πάνω στην κοινωνία της Aurora. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες ήταν πάντα το σπίτι γι’ αυτόν και η ιδέα ότι κάποιος παραβίασε αυτόν τον ειρηνικό χώρο με τόσο αφόρητα κτηνώδη τρόπο, είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει.

H δήλωση του Christopher Nolan αναφέρει τα εξής:

“Μιλώντας εξ ονόματος του cast και των τεχνικών του The Dark Knight Rises, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μας για την παράλογη τραγωδία που έπληξε ολόκληρη την κοινότητα Aurora.

Εγώ δεν θα τολμούσα να πω ότι γνωρίζω κάτι για τα θύματα της σφαγής, εκτός του ότι πήγαν χθες το βράδυ να παρακολουθήσουν μια ταινία. Πιστεύω ότι οι ταινίες είναι από τις μεγάλες αμερικανικές μορφές τέχνης και η κοινή εμπειρία του να βλέπει κανείς μια ιστορία να ξεδιπλώνεται στην οθόνη είναι μία σημαντική και γεμάτη χαρά διασκέδαση.

Η κινηματογραφική αίθουσα είναι το σπίτι μου, και η ιδέα ότι κάποιος θα παραβίαζε αυτόν τον ειρηνικό και ελπιδοφόρο χώρο με έναν τόσο αβάσταχτα άγριο τρόπο, είναι κάτι που δεν μπορώ να το αντέξω.

Ό,τι και να πει οποιοσδήποτε από εμάς, δεν θα μπορούσε ποτέ να εκφράσειν επαρκώς τα συναισθήματά μας για τα αθώα θύματα αυτού του φοβερού εγκλήματος, αλλά οι σκέψεις μας είναι μαζί τους και τις οικογένειές τους. “

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b