MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άγριο μακελειό με 12 νεκρούς σε πρεμιέρα του Batman στο Κολοράντο!

Ένα τρομακτικό γεγονός συνέβη στο Ντένβερ του Κολοράντο, καθώς ένοπλος μασκοφόρος άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο, σκοτώνοντας 12 άτομα, ενώ οι τραυματίες είναι 59, μεταξύ των οποίων κι ένα μωρό 3 μηνών. Ένας ύποπτος συνελήφθη, ο οποίος ονομάζεται James Holmes.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το περιστατικό έγινε στους κινητογράφους Century, που βρίσκονται σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Ορόρα, κατά τη διάρκεια τη μεταμεσονύχτιας (τοπική ώρα) πρεμιέρας. Εκτός από τον James Holmes, που βρίσκεται υπό κράτηση, δεν υπάρχουν ενδείξεις για δεύτερο δράστη.

Σύμφωνα με τα τοπικά Media, ένοπλος που φορούσε αντισφυξιογόνα μάσκα έριξε καπνογόνο και στην συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο στην αίθουσα που γινόταν η προβολή. Είχε πάνω του 4 όπλα και επί δύο λεπτά πυροβόλησε 71 άτομα. Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως δεν κατάλαβαν αμέσως πως επρόκειτο για αληθινούς πυροβολισμούς, γιατί νόμισαν πως οι κρότοι έρχονταν από την ταινία που παιζόταν σε διπλανή αίθουσα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο James Holmes εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, κοντά στον κινηματογράφο. Δεν προέβαλε αντίσταση, ενώ δήλωσε ότι είναι ο Joker (ο αντίπαλος του Batman).

Η απήχηση του τραγικού γεγονότος είναι πρωτοφανής στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama άφησε τον προεκλογικό του αγώνα και γύρισε στην Ουάσιγκτον, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δήλωσε πόσο σοκαρισμένος είναι από το περιστατικό τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, Michelle Obama. Με απόφαση του οι σημαίες στα δημόσια κτίρια στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό θα κυματίζουν μεσίστιες ως τις 25 Ιουλίου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b