MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρα για Euro, αλλά και για Φεστιβάλ Αθηνών!- Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για 8-10 Ιουνίου

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά. Ο καιρός ζεσταίνει, το θερμόμετρο ανεβαίνει και στα πολιτικά και στα αθλητικά (με το Euro να έρχεται) αλλά και στα πολιτιστικά, όπου κυριαρχεί και φέτος το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Αθηνών. Τον πρώτο λόγο αυτό το τριήμερο έχει το θέατρο, με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις της διεθνούς δραματουργίας, αλλά και της όπερας. Για τους λάτρεις του σινεμά υπάρχει το πολυαναμενόμενο διαστημικό Προμηθέας του Ρίντλεϋ Σκοτ.

author-image Γιώργος Σμυρνής


Παρασκευή 8 Ιουνίου

ΣΙΝΕΜΑ

– Μελλοντολογία, εφέ και αχανές διάστημα στον πολυαναμενόμενο Προμηθέα του Ρίντλεϊ Σκοτ. Ένα καστ μεγάλων αστέρων του Hollywood (όπως η Σαρλίζ Θέρον και ο Μάικλ Φασμπέντερ) σε ένα εμπνευσμένο blockbuster.
Στα τέλη του 21ου αιώνα, μια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη. Τα στοιχεία αυτά τους οδηγούν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγουν έναν τρομακτικό αγώνα για να αποκρυπτογραφήσουν το παρελθόν αλλά και να σώσουν το μέλλον της ανθρώπινης φυλής…

ΜΟΥΣΙΚΗ

– Η αυλαία των μουσικών παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών 2012 ανοίγει στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με ένα από τα πιο σημαντικά διεθνώς, σύνολα μπαρόκ μουσικής, τη Venice Baroque Orchestra.
Η Ορχήστρα Μπαρόκ Μουσικής της Βενετίας δημιουργήθηκε, όταν το 1997, μία ομάδα ταλαντούχων ιταλών μουσικών με διαφορετικό μουσικό παρελθόν ο καθένας, κλήθηκαν να συνεργαστούν στο ανέβασμα μίας μπαρόκ όπερας. Η συνύπαρξή τους επί σκηνής υπήρξε τόσο πετυχημένη και οι ίδιοι το απόλαυσαν τόσο πολύ, που συνέχισαν να παίζουν μαζί και υπό τη διεύθυνση του τσεμπαλίστα και μελετητή της εποχής του μπαρόκ, Andrea Marcon, δημιούργησαν την Ορχήστρα Μπαρόκ Μουσικής της Βενετίας.

Σάββατο 9 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ

Το μπαλέτο του συνεργάτη του Μάνου Χατζιδάκι, του διάσημου Γάλλου χορογράφου Μωρίς Μπεζάρ, έρχεται στο Μπάντμιντον και μας καλεί σε μια χορευτική και μουσική πανδαισία.
Η «φωνή» και η «κίνηση» ενός από τους ιδρυτές του σύγχρονου χορού μαζί με το μπαλέτο του, που συνεχίζει εδώ και τέσσερα χρόνια (μετά την αναπάντεχη «φυγή» του, έστω και στα 80 του χρόνια) το ιδιαίτερο όραμά του, επανέρχονται στο Θέατρο Badminton με τρείς πολύ σημαντικές χορογραφίες: «Dionysos (suite) σε μουσική Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μάνου Χατζιδάκι και κοστούμια Gianni Versace, «Syncope» μία δημιουργία του διαδόχου του Béjart, Gil Roman, και το πασίγνωστο «Bolero», την πλέον εμβληματική χορογραφία του Maurice Béjart, σε μουσική του Maurice Ravel.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια πραγματικά εκρηκτική συμμαχία thrash και death metal έρχεται το στο Fuzz, με τις θρυλικές πάντες Exodus και Obituary! Μια συμμαχία που θα παρασύρει στα μονοπάτια του σκληρού ήχου όλο τη σκηνή του Fuzz και να μας θυμίσει το Bay Area thrash και το Florida death metal, όπως πρέπει να είναι! Μαζί τους είναι οι Heathen και οι Morgoth.

Κυριακή 10 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ

– Τρεις κορυφαίοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, ένα κορυφαίο κείμενο της θεατρικής γραφής και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χώρας…Το Φεστιβάλ Αθηνών, τιμώντας τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, επιλέγει ως εναρκτήρια ελληνική παράσταση στις 10 και 11 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 (κτήριο Δ) τη «Δεσποινίδα Τζούλια», έργο που προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο όταν γράφτηκε το 1888.

Αναζητώντας τη «μορφή του νέου περιεχομένου, το νέο κρασί που θα τινάξει τα παλιά μπουκάλια», ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ γράφει τη Δεσποινίδα Τζούλια (1888) και προκαλεί σκάνδαλο, εστιάζοντας στη σαρκοβόρα πάλη ανάμεσα σε δύο τάξεις, δύο φύλα, δύο ψυχισμούς.Τη σημερινή προσέγγιση του έργου υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος «διαβάζει» αλλιώς το νατουραλιστικό αίτημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, καθώς και την περιβόητη μάχη των δύο φύλων που απασχολεί το συγκεκριμένο έργο, αλλά και ολόκληρη την εργογραφία του συγγραφέα. Μαζί του οι σπουδαίες ηθοποιοί Στεφανία Γουλιώτη και Μαρία Πρωτόπαππα.

-Ζούμε ταραγμένες εποχές! Επομένως, χρειαζόμαστε κι ένα ταραχώδες θέατρο, για να “δέσει το γλυκό.” Η παράσταση «Βρίζοντας το κοινό» που θα παρουσιαστεί από τη φλαμανδική κολλεκτίβα De ΚΟΕ (Ντε ΚΟΥ), στην Πειραιώς 260 (Ε), στις 10, 11 και 12 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, είναι μία βόμβα στα θεμέλια του συμβατικού θεάτρου! Όταν το κείμενο του αυστριακού Peter Handke (Πέτερ Χάντκε ) πρωτοπαρουσιάστηκε τριάντα χρόνια πριν, προκάλεσε σοκ. Θεατές ούρλιαζαν, το χαρακτήρισαν σκάνδαλο, η κριτική το θεώρησε αντι – θέατρο, μία μηδενιστική αποδόμηση της καθιερωμένης φόρμας του θεάτρου. Και σήμερα εξακολουθεί να είναι εξίσου σοκαριστικό, αλλά και ξεκαρδιστικό και επίκαιρο.

ΟΠΕΡΑ

Βέρντι στο Ηρώδειο. To Il Trovatore κωμική όπερα του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη και ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς όπερας ανεβάινει στο Ηρώδειο σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την Oρχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, ενώ την σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο «μάγος της όπερας», Ιταλός σκηνοθέτης Στέφανο Πόντα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b