MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανοιχτή συζήτηση για τον αθλητισμό με ανθρώπους του χώρου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στις 6 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης” διοργανώνει συζήτηση-ημερίδα για τον αθλητισμό, με καλεσμένους ομιλητές πολλούς σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο του αθλητισμού.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Λίγες ώρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ο αθλητισμός είναι ένας από τους λίγους τομείς που έχει να επιδείξει επιτυχίες. Είναι όμως τελικά αυτό το φαινόμενο κτισμένο σε σωστές βάσεις ή αποτελεί κι αυτό μια εύθραυστη βιτρίνα; Στο ερώτημα αυτό θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι καλεσμένοι ομιλητές σε μια αλληλεπιδραστική συζήτηση μεταξύ τους αλλά και με το κοινό.

Μετά από κάποιες σύντομες τοποθετήσεις των ομιλητών στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος συζήτηση που θα περιλαμβάνει και ερωτήσεις από το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00 – 17:30 Προσέλευση
17:30 – 19:00 Τοποθετήσεις (διάρκειας 10-15’ για τον κάθε ομιλητή)
Σπύρος Καπράλος: Προετοιμασία, προβλήματα & στόχοι της Ολυμπιακής αποστολής
Χαρά Σπηλιοπούλου: Ντόπινγκ: Αλήθειες και ψέματα
Δημοσθένης Ταμπάκος: Ο ρόλος των Ολυμπιονικών σήμερα
Γιώργος Μορφέσης: Ο κακοτράχαλος δρόμος προς την κορυφή του κόσμου
Φίλιππος Συρίγος: Ελληνικός αθλητισμός: Τι νοσεί;
Γιώργος Σιγάλας: Γιατί είναι απαραίτητος ο αθλητισμός στην ελληνική κοινωνία;

19:00 – 19:30 Διάλειμμα για καφέ
19:30 – 20:00 Ερωτήσεις από το πάνελ στο πάνελ. Κάθε ομιλητής κάνει από 1 ή 2 ερωτήσεις σε κάποιον/ους άλλο/ους ομιλητή/ες από το πάνελ
20:00 – 21:00 Ερωτήσεις από το κοινό στο πάνελ
21:00 Λήξη-Συμπεράσματα

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι: Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Χαρά Σπηλιοπούλου, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ – Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής στην Ιατρική σχολή, Δημοσθένης Ταμπάκος, Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής – Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Φίλιππος Συρίγος, Δημοσιογράφος, Γιώργος Μορφέσης, Προπονητής της εθνικής γυναικών πόλο (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2011), Γιώργος Σιγάλας, Πρωταθλητής μπάσκετ, Ολυμπιονίκης.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Δημοσιογράφος.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει 1 ώρα από την εκδήλωση

Διεύθυνση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745

Τηλέφωνο επικοινωνίας
210 9005800

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b