MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάρια video clip και παραμυθιού στο Λουκούμι Bar

Τη Δευτέρα 21 και την Τετάρτη 23 Μαΐου, ο Πολυχώρος Spring People σε συνεργασία με το Λουκούμι Bar διοργανώνουν 2 σεμινάρια για “αθέραπευτους” καλλιτέχνες της καθημερινότητας.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το “ολόφρεσκο” all-day café bar Λουκούμι στην Πλατεία Αβησσυνίας, μετά τα μέσα Μαΐου γίνεται και σεμιναριακό στέκι! Ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης και ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης θα μοιραστούν μαζί μας τις πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις τους απο τον χώρο της μουσικής παραγωγής και του βιβλίου αντίστοιχα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ: ΤΕΤΑΡΤΗ 16/5, ΩΡΑ: 18.30, Λουκούμι Bar, Πλατεία Αβησσυνίας, Μοναστηράκι

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  “απο το MTV στο YOUTUBE”
Δημιουργία μικρού μήκους μουσικής ταινίας (video clip)

Με τον Νίκο Σούλη
Έναρξη: Δευτέρα 21/05/12, ώρες 18.00-20.00
Διάρκεια: 16 ώρες. Έως 25/06/12

Eν αρχή ην ο λόγος. Η μουσική ακολουθεί, έρχεται και η εικόνα… Ποια είναι η διαδικασία της παραγωγής ενός τέτοιου έργου;

Ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, υπεύθυνος για τη δημιουργία δυόμισι χιλιάδων “βίντεο κλιπ”, μουσικών ταινιών μικρού μήκους, όπως ο ίδιος προτιμά να τα ονομάζει, μοιράζεται τη γνώση του στο αντικείμενο. Οκτώ συναντήσεις, με σκοπό την ομαδική δημιουργία μιας μουσικής ταινίας απο την αρχή. Θα επιλεγεί το τραγούδι, θα αναζητηθεί η ιδέα και θα γραφτεί το σενάριο. Στη συνέχεια, θα γίνει το ντεκουπάζ (κατατομή πλάνων) και η πραγμάτωση (οργάνωση-γύρισμα-μοντάζ), με τη συμμετοχή όλης της ομάδας. Το τελικό προϊόν, η ταινία δηλαδή, θα παρουσιαστεί στο πάρτυ των “αποφοίτων”.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..”
«Συγγραφή σουρεαλιστικών διηγημάτων και παραμυθιών για όσους βλέπουν την κάθε μέρα… κάπως αλλιώς»

Με τον Γιώργο Λεμπέση
Έναρξη: Τετάρτη 23/05/12, ώρες: 17.30- 19.30
Διάρκεια: 12 ώρες. Έως 27/06/12

“Τα παραμύθια, όταν γεννιούνται, είναι κάπως έτσι: χρυσίζουν στην τόση ησυχία κι αναπνέουν στην μεγάλη ανοιχτωσιά…  Κι ύστερα πολλαπλασιάζονται και στέκονται στα ράφια, αναπολώντας το ένα με το άλλο, την εποχή της νιότης τους, τότε που έπεφτε χρυσάφι από παντού… Έτσι είναι, αλήθεια σας λέω.. Κι αυτό θα προσπαθήσω να σας δείξω μέσα απ’ τις συναντήσεις μας”. λέιε ο εισηγητής, και συνεχίζει: “Θα δούμε πώς η έμπνευση γίνεται ύλη και η ύλη πάλι έμπνευση σαν κύκλος. Ποια είναι η διαδρομή απ’ τη σύλληψη στα ράφια των βιβλιοπωλείων και πώς μια ιδέα αποτυπώνεται και ζωντανεύει με χαρακτήρες και πλοκή. Επιπλέον σε κάποιες συναντήσεις μας, θα παρευρεθούν άνθρωποι απο το χώρο του βιβλίου που θα προσθέσουν με τον τρόπο τους γνώση και μεράκι”.

Λουκούμι Bar
Διεύθυνση:
Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο:  6980503652

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b