MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δραστηριότητες για γονείς με βρέφη στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Το Σάββατο 21 Απριλίου και τις Κυριακές, 22, 29 Απριλίου και 6 Μαΐου, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα χορού θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για γονείς με βρέφη, από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορού Μαρία Κολιοπούλου και τις ψυχολόγους-ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Οι συμμετέχοντες παίζουν στο επίπεδο των παιδιών, στο ύψος τους, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα.

Το αυθεντικό παιχνίδι, με έναν άμεσο, αυθόρμητο, μη-λεκτικό τρόπο, καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη, την επαφή με τον εαυτό, τους άλλους και το περιβάλλον, χτίζοντας σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής.
Μέσα από το αυθεντικό παιχνίδι, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση του παιδιού, ενώ σε επόμενο χρονικό στάδιο η ελεύθερη δημιουργική έκφραση συνδυάζεται με κινητικές, εικαστικές και συμβολικές δραστηριότητες. Όλο αυτό λειτουργεί για τους συμμετέχοντες ως μια εμπειρία αυτογνωσίας, διεύρυνσης της εικόνας του εαυτού, ενδυνάμωσης της εικόνας του σώματος, ενίσχυσης της νοητικής και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Στον κύκλο των τεσσάρων συναντήσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή και γνωριμία με το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δυνατότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά και διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης. Ο βιωματικός χαρακτήρας των συναντήσεων θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία μετάβασης της εμπειρίας τους σε πράξη.

Ο κύκλος των τεσσάρων συναντήσεων απευθύνεται σε ομάδα γονέων-βρεφών. Στους γονείς, που μέσα από τις δραστηριότητες θα κληθούν να «βγάλουν» από μέσα τους το παιδί που κρύβουν, θα δοθεί το υλικό (παιχνίδια, καλλιτεχνικά υλικά, τρόποι μη-λεκτικής έκφρασης) ώστε να έρθουν πιο κοντά στην κατανόηση των παιδιών τους και στη μεγαλύτερη αποδοχή των αμοιβαίων αναγκών τους.

Η πρώτη συνάντηση (Σάββατο 21 Απριλίου) είναι μόνο για τους γονείς.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Τηλ.:
  213-0178034 (για κρατήσεις θέσεων και για δηλώσεις συμμετοχής)

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b