MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Δεύρο έξω” το ΠΣΚ πριν το Πάσχα!

Οι “τόνοι” χαμηλώνουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, γι’ αυτό πολλοί από εσάς ίσως εκμεταλλευτείτε στο έπακρο ψυχαγωγικά, και με τη βοήθεια των προτάσεών μας, αυτό το Σαββατοκύριακο, πριν τις μέρες κατάνυξης που ακολουθούν.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μουσική
Οι φίλοι της κλασικής μουσικής, το βράδυ της Παρασκευής θα απολαύσουν έργα Ελλήνων συνθετών, τα οποία υμνούν το Άγιο Πάσχα, στη συναυλία που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την Συμφωνική Ορχήστρα του στην πλατεία Μητροπόλεως. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θέατρο

Η πολύκροτη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη με τίτλο «Σπιρτόκουτο» μεταφέρεται στο θέατρο και κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η θεατροποιημένη εκδοχή της ταινίας παρουσιάζεται έως τις 8 Απριλίου, με κεντρικό θέμα το δράμα μιας λαϊκής οικογένειας, που περνάει τη ζωή της ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, σε έναν απόλυτα αδιάφορο και «γκρίζο» κόσμο, ένα σωστό μακελειό που καθηλώνει και, ίσως, ενοχλεί…


Σάββατο 7 Απριλίου


Σινεμά
Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η κωμωδία-αποκάλυψη των Ματ Ντρέικ και Μάικλ Μπακόλ, υποσχόμενη άφθονο γέλιο και αναμνήσεις από τα εφηβικά μας χρόνια. Πρωταγωνιστές της ταινίας «Project – X» είναι τρεις τελειόφοιτοι λυκείου που στην προσπάθειά τους να γίνουν δημοφιλείς στο σχολείο, κάνουν ένα πάρτι που δεν θα ξεχάσει κανείς. Ωστόσο, οι παρόντες δεν έχουν ιδέα για την τροπή που θα πάρει η βραδιά.

Θέατρο

Στο αιώνιο δίλημμα του Σαίξπηρ απαντάει η κωμωδία «Να ζει κανείς ή να μη ζει» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Πρόκειται για μία διασκευή της γνωστής κωμωδίας που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο από τον Μελ Μπρουκς. Οι Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης και Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι οι πρωταγωνιστές ενός ερωτικού τριγώνου που σχηματίζεται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Όταν η ιστορία στήνει μια τόσο φρικαλέα φάρσα όσο ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, το θέατρο απαντά με το βροντερό γέλιο της φαρσοκωμωδίας.

Κυριακή 8 Απριλίου

Σινεμά
Μία πρόταση για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τους γονείς τους αποτελεί το παραμύθι ψηφιακού animation με τίτλο «Λόραξ». Έχοντας απλό αλλά θετικό οικολογικό μήνυμα, η ιστορία κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών θεατών. Το έργο, που έκοψε πολλά εισιτήρια στην Αμερική, βασίζεται στον Dr Seuss, αγαπημένο παραμυθά της.

Μουσική
Με το Borderline Festival η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανοίγει τις πόρτες της στις νέες τάσεις της εναλλακτικής σύγχρονης μουσικής και υποδέχεται καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια μουσική γιορτή. Στη μουσική σκηνή ανεβαίνει το γυναικείο νορβηγικό συγκρότημα «Spuk» και τα μέλη του ηλεκτρονικού και ηλεκτροακουστικού τρίο Φλωρίδης/ Zingaro/ Montera.


Σοφία Τριανταφυλλοπούλου

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b