MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Δάφνες και Πικροδάφνες

H πολιτική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά παρουσιάζεται από τις 22 Μαρτίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Για τις 2 πρώτες ημέρες παραστάσεων (Πρεμιέρα Πέμπτης 22 και Παρασκευή 23 Μαρτίου) μπορείτε να δείτε την παράσταση με γενική είσοδο 5 ευρώ.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

To έργο «Δάφνες και πικροδάφνες» είναι μία πολιτική κωμωδία σπαρταριστής επικαιρότητας και από τα σημαντικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας. Γράφτηκε από τους συγγραφείς για το «Θέατρο Τέχνης» και ανέβηκε για πρώτη φορά το 1979.

Η διαχρονικότητα του το φέρνει ξανά στην σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» ύστερα από 10 χρόνια που είχε ανέβει ακριβώς με τους ίδιους ηθοποιούς.

Στην Ελλάδα του 2012, στην Ελλάδα της κρίσης, των πολιτικών ανακατατάξεων και αναταραχών, η πολιτική κωμωδία «Δάφνες και Πικροδάφνες» παραμένοντας πάντα ένα έργο ζωντανό και επίκαιρο, ανεβαίνει από την Πέμπτη 22 Μαρτίου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»
σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου, και ερμηνευτές τους Κώστα Καζάκο, Γιάννη Μόρτζο, Γιάννη Καρατζογιάννη και Θάνο Καληώρα.

Το έργο διαδραματίζεται στο «αρχηγείο» τεσσάρων μικροκομματαρχών στην Τρίπολη, σε προεκλογική περίοδο. Το μικροπολιτικό παρασκήνιο, ο παραγοντισμός, η κοτσαμπασίδικη νοοτροπία, ο παλαιοκομματισμός, η μηχανορραφία, οι πελατειακές σχέσεις,
οι «λίστες», όλες οι άρρωστες πλευρές του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, καταγράφονται διαχρονικά και ανάγλυφα, όχι μέσα από ιστορικά γεγονότα αλλά μέσα από τους τέσσερις αυτούς μικροπαράγοντες της Ελληνικής Επαρχίας.

Είναι μία «ιστορική» παρτίδα πρέφας, παιγμένη από τέσσερις κλασικούς καφενόβιους πρεφαδόρους, που με μοναδικό πάθος, μαστοριά, πονηριά και καπατσοσύνη πετάνε στο τραπέζι τα ατού και τις μπλόφες τους, ανατρέποντας κάθε λίγο και λιγάκι όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού. Οι εθνικοί αγώνες, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η φιλία, η εμπιστοσύνη, ο έρωτας μετατρέπονται σε καπίκια και διακυβεύονται.
Το έργο καταφέρνει, με εξαιρετική δραματουργική μαεστρία, περνώντας συνεχώς από το ειδικό στο γενικό, να πραγματοποιήσει μια ανάγλυφη χαρτογράφηση της εξουσίας απομυθοποιώντας συγχρόνως την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Συντελεστές
Συγγραφείς : Δημήτρης Κεχαΐδη – Ελένη Χαβιαρά
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά-Κοστούμια : Φαίδωνας Πατρικαλάκης
Φωτισμοί : Θανάσης Σταυρόπουλος
Μουσική Επιμέλεια : Φροίξος Μόρτζος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Κεχαΐδης, Ελένη Χαβιαρά
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρζτος


Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Γιάννης Καρατζογιάννης, Θάνος Καληώρας, Γιάννης Μόρζτος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χρόνια: Καραζήσης και Χατζόπουλος φέρνουν στη σκηνή το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ
ΘΕΑΤΡΟ
Το Γάλα, του Βασίλη Κατσικονούρη ξανά στο Θέατρο Σταθμός
Θεατρικά Νέα
Άκου μικρέ, ο Πειραιάς βομβαρδίστηκε: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Η Λέλα και η Λέλα, του Ανδρέα Στάικου ξανά στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Λήθη, του Δημήτρη Δημητριάδη στο BIOS
ΘΕΑΤΡΟ
Φθινοπωρινή ιστορία, του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη στο Θέατρο Αργώ
ΘΕΑΤΡΟ
Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης
Θεατρικά Νέα
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
ΘΕΑΤΡΟ
Cow | Deer: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιστορία της Μαρί, του Ζωρζ Μπρασσάι στο Θέατρο Εκστάν
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Ζωντανοί, του Γιώρκου Ονησιφόρου στο H.ug
ΘΕΑΤΡΟ
Οδοιπορικό στη Σατίλα: Το πρώτο θεατρικό σκίτσο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού στο Θέατρο Δίπυλον