MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το σινεμά μιλάει γαλλικά!

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, εδώ και χρόνια το αγαπημένο ανοιξιάτικο γεγονός των σινεφίλ της Αθήνας, επιστρέφει και φέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

Το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας γίνεται από την Τετάρτη 21 Μαρτίου ως την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στις αίθουσες Ιντεάλ, Δαναός 1& 2 και στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και μετά, από την Πέμπτη 29 Μαρτίου ως την Τετάρτη 4 Απριλίου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Θα παιχτεί μια ευρεία επιλογή από τις σημαντικότερες πρόσφατες ταινίες από τη Γαλλία και άλλες γαλλόφωνες χώρες. Ταινίες για όλα τα γούστα από σκηνοθέτες σαν τους Κριστόφ Ονορέ, Ζιλί Ντελπί, Σεντρίκ Καν, Σεντρίκ Κλαπίς, Μπερτράν Μπονελό, Αν Φοντέν, Τόνι Γκατλίφ, πρωταγωνιστές σαν τους Γκιγιόμ Κανέ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Τσέκι Καριό, Λουί Γκαρέλ, Φρανσουά Κλουζέ και πρωταγωνίστριες όπως οι Κατρίν Ντενέβ, Μόνικα Μπελούτσι, Κιάρα Μαστρογιάνι, Λιντβίν Σανιέ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ζιλιέτ Μπινός, Εμανουέλ Μπεάρ, Μπεατρίς Νταλ.

Για τις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα θα υπάρξει Βραβείο Κοινού και το Βραβειο της Κριτικής Επιτροπής η οποία θα έχει για πρόεδρο το Βασίλη Αλεξάκη. Ταινία έναρξης θα είναι η τεράστια εμπορική επιτυχία της χρονιάς «Άθικτοι» (Intouchables) των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς με τον Φρανσουά Κλουζέ και τον Ομάρ Συ που κέρδισε το Σεζάρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Ταινία λήξης του φεστιβάλ θα είναι το «…Ούτε στον Εχθρό μου!» (Mon Pire Cauchemar) της Αν Φοντέν με πρωταγωνίστρια την Ιζαζμπέλ Υπέρ. Στους προσκεκλημένους του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι σκηνοθέτες Μυριέλ Κουλέν, Εύα Ιονέσκο, Μουράντ Μπεν Σεΐκ, Ρεμί Μπεζανσόν, Τόνι Γκατλίφ, ο συνθέτης και μουσικός Κάρολ Μπεφά και η ηθοποιός Ορ Ατικά. Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία της Εθνικής Ορχήστρας Τζαζ της Γαλλίας που θα επενδύσει με ζωντανή μουσική τη βωβή ταινία του Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ «Carmen».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b