MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο

Βρισκόμαστε σε μια εποχιακή μετάβαση από το Χειμώνα στην Άνοιξη. Και περιμένουμε με αγωνία τις νέες προτάσεις, που θα φέρουν και την πολιτιστική Άνοιξη στις καρδιές μας. Ευτυχώς και ο Χειμώνας, που σιγά- σιγά τελειώνει, έχει ακόμα να μας προσφέρει πολλά και η ατζέντα αυτού του ΠΣΚ είναι δυνατή, ιδίως στο μουσικό κομμάτι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
Σε μια από τις πολύ σπάνιες solo εμφανίσεις του, ο Ψαραντώνης επισκέπτεται τη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage» στην Ηλιούπολη. Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη, μια τραγουδίστρια που ερμηνεύει με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, έχοντας ως αφετηρία της το παραδοσιακό τραγούδι… Ο Ψαραντώνης αποτελεί τη σύγχρονη προσωποποίηση της κρητικής μουσικής παράδοσης! Με το δικό του, αφοσιωμένο κοινό, το οποίο τον υποδέχεται με ξεχωριστή θέρμη σε κάθε του εμφάνιση και με παγκόσμια αναγνώριση μέσα από συμμετοχές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, καταφέρνει να μεταφέρει ολόκληρο τον πολιτισμό της Κρήτης μέσα από τις δοξαριές της λύρας του…

ΣΙΝΕΜΑ:
-Το ελληνικό «L» δεν είναι συμβατικά αστείο, αλλά μια ιδιόμορφη, σουρεαλιστική και αφαιρετική μαύρη κωμωδία, που έφτασε μέχρι τα φεστιβάλ του Σάντανς και του Ρότερνταμ. Από το καστ ξεχωρίζουν τα ονόματα των Άρη Σερβετάλη και Μάκη Παπαδημητρίου, ενώ τη σκηνοθεσία

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ
-Μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη μας περιμένει στη μουσική σκηνή «Δίπλα Στο Ποτάμι», από την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή. Θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του ερωτικού τραγουδιού αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!
Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική, η μοναδική Έλλη μάς ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε και μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, μας προκαλούν συνεχώς να θέλουμε να λικνιστούμε στους ρυθμούς των τραγουδιών του Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν, Βαν Μόρισον αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Σταμ. Κραουνάκη, Π.Καλαντζόπουλου κ.α

ΘΕΑΤΡΟ
– Μία άλλη εποχή και μία άλλη μουσική, με μία άλλη, αστική κουλτούρα, αναβιώνει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton, όπου ένας 26µελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, µουσικούς και χορευτές παρουσιάζει την παράσταση «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ». Είναι μία αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Μελωδίες και στίχοι που συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους, ενώ επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
– Στην σκηνή του Half Note Jazz Club εμφανίζονται οι Balkanatolia (με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Κοντόπουλου). Οι 7-μελής πια Βalkanatolia , συνεχίζουν ανεξάρτητοι την πορεία τους, στοχεύοντας σε μια περιπλάνηση στις μουσικές και τα ηχοχρώματα κυρίως της Ανατολής από μια σύγχρονη ματιά. Στην αναζήτηση αυτή ανακαλύπτουμε τις κοινές ρίζες της Ανατολικής, της Ελληνικής αλλά της Βαλκανικής μουσικής, που μπορεί να ενώσει τα αισθήματα των ανθρώπων με την κοινή γλώσσα της μουσικής.

ΟΠΕΡΕΤΑ:
– Μια από τις οπερέτες που έχουν παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου “Η Εύθυμη χήρα” του Φραντς Λέχαρ, επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Τα βιεννέζικα βαλς, η ανάλαφρη πρόζα, οι γλυκές, νοσταλγικές μελωδίες και η παιχνιδιάρικη ιστορία της όμορφης, πλούσιας χήρας, είναι τα στοιχεία που την κάνουν τόσο αγαπητή στο κοινό. Η υπόθεση του έργου αφορά τη νέα, όμορφη και πλούσια χήρα Άννα Γκλάβαρι από το υπερχρεωμένο κρατίδιο Ποντεβέντρο των Βαλκανίων. Ο βαρόνος Ζέτα, πρέσβης του Ποντεβέντρο στο Παρίσι, πρέπει οπωσδήποτε να την πείσει να παντρευτεί εκ νέου συντοπίτη της, διαφορετικά η κληρονομιά της, τόσο απαραίτητη στο κρατίδιο, θα χαθεί. Ρίχνει στη μάχη το γοητευτικό κόμη Ντανίλο Ντανίλοβιτς. Υπήρξε παλιός έρωτας της Άννας κι έτσι τα συναισθήματα που ξαναζωντανεύουν και από τις δύο πλευρές είναι αληθινά. Αν και η αποστολή του Ντανίλο θα αποδειχτεί αρκετά περίπλοκη, το τέλος θα είναι αίσιο.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b